Vappu saa vapaasti tulla - me ollaan valmiita!

Vappuaatto on huomenna! Me aloitimme valmistelut eilen askarteluilla ja tänään, kun itselläni on vapaapäivä, vein tyttöni vain esikoulun naamiaisiin ja haen jo tunnin päästä hänet takaisin kotiin puhaltelemaan serpentiiniä ja pomputtamaan heliumpalloa :)

Mutta ennen vappufiilistelyä, en malta olla näyttämättä teille maalausprojektini jatkoa. Tällä kertaa minulla oli pieni purkki Jeanne d'Arc Living -maalia sävyltään French Lavender. Kävin taas nappaamassa salaa kierrätysastiasta pari peltipurkkia maalatakseni ne. (En todellakaan syö paljon purkkiruokaa, kun saan jatkuvasti olla pää talonyhtiön metalliroskiksessa :D Hintansa kaikella askartelullakin on nähtävästi!) Kun maali oli kuivunut yön yli (maalasin pinnan kahteen kertaan), päätin testata Tukholmasta tuomiani decoupage-papereita. Olen kiinnittänyt decoupage-lakalla monta kertaa aiemmin serveteistä leikkaamiani kuvia, mutta kyllä paperi oli helpompi käsitellä. Se ei repeä pensselin alla niin herkästi ja asettuu rypyttömämmin.

Leikkasin purkkien kylkiin kirjaimia, kaktuksia, hedelmiä ja muutaman flamingonkin. Leikkaaminen on parasta flowhommaa illan telkkarituokion oheen!Kiinnitin ensin lakalla kuviot purkkeihin ja sitten vielä sivelin lakkaa kertaalleen kummankin purkin ympäri. Näin pinnasta tulee suht tasainen eivätkä kuvat irtoa. Servetit ja ruokailuvälineet saivat paikan vappupiknikiä varten, jota on tarkoitus nauttia talomme pihalla grillaillen, jos sää vain suosii. Toivotaan parasta!
Vappukukat ovat tänä vuonna varsin maltillista mallia, sillä halusin ottaa käyttöön Tukholman toiset tuliaiset eli pienet lasimaljakot. Mielestäni niihin sopii hyvin harsokukat. Kukkakaupasta sai yhden harsokukan varren kolmella ja puolella eurolla ja siitä riitti oksat kolmeen pieneen maljakkoon ja hyvä nippu kukkia vielä yhteen isoonkin. Ei siis suuri sijoitus.
Varsinaisiksi vappuaskarteluiksi valitsimme uudesta Kreativa Karins kalas för barn -askartelukirjasta tyttöni kanssa pahviset popcornastiat ja nimikyltit pilleihin. Vapun kunniaksi popcornkipot saivat täytteekseen suklaa-nomparellipopcorneja. Ne oli muuten helppo tehdä, joten jos joku herkku puuttuu vielä vappupöydästänne, testatkaa tämä! Sulatin muutaman rivin Fazerin sinistä varovasti mikrossa (vesihaude olisi ehkä Marttojen vastaus oikeaksi tavaksi sulattaa suklaa..), pyöritin popcornit sulassa suklaassa ja ripottelin nomparellit päälle. Ja mikä tuoksu! Voi olla, että ennen huomista joudun tekemään uuden satsin näitä :D

Popcornastioihin löytyi kaavat askartelukirjasta, mutta koristeluun käytimme omaa mielikuvitustamme. Tyttöni piirsi oman purkkinsa kylkeen tähden, sydämen ja ilmapallon!Keittiöömme lennähti puuhastelujemme lomassa kuumailmapallo. Kukahan sen kyydissä mahtoi matkustaa..?P.S. Viikon aikana sain myös vihdoin ja viimein naputeltua olohuoneen seinään pari taulukoukkua ja kasvitaulut pääsivät paikoilleen. Ihan kuin ne olisivat aina olleet juuri tuossa!Valoisaa, iloista ja hauskaa vappua! Kuplajuomaa maltillisesti ja kevätmielellä kaikki, jookos? <3 :)

Kommentit

Suositut tekstit