Maalaushommien jatkoa ja herkuttelua

Harmistus hälveni (osin oluen ansiosta! :D) ja jatkoin eilen pöydän maalaamista. Pilalle mennyt kuviointi peittyi uudella maalikerroksella ja iltapäivällä olin jo siinä vaiheessa, että pääsin vetämään maalatun pinnan päälle vahakerrosta. Jeanne d'Arc Living -maalien päälle suositellaan vahaa, jos kyse on huonekalusta, jota pyyhitään paljon kostealla. Keittiönpöytä on toki sellainen. Pienen vahapurkin olisi pitänyt riittää koko pöytään, mutta vaikka levitin sitä ohuesti pensselillä, purkki oli tyhjä ennen kuin edes aloitin itse pöytälevyn vahaamisen. Täytynee pyytää postitse toinen purkki. Tässä kuitenkin kuvat valmiista pöydästä - lisää tulee, kun se ehtii asettua paikoilleen eli saan sen siirrettyä omaan kotiin :)
Vaikka suivaannuinkin sapluunaan, päätin kuitenkin kokeilla sitä uudelleen pienemmässä muodossa kukkaruukun kylkeen. Vaihdoin maalin toiseen, teippasin sapluunan taas tiukasti kiinni ja töpötin niin varoen kuin kykenin maalia aukkokohtiin. Mutta ei onnistunut! En ymmärrä, mikä reunat saa aina leviämään. Ainoa keino, jonka enää keksin on spraymaali, mutta sen hankinnan teen joskus toiste. Sen sijaan innostuin koekäyttämään kalkkimaalia metalli-, savi- ja muovipinnoille. Tarttui loistavasti! (Jouduin kyllä vaarantamaan maineeni ja kävin kaivamassa talon yhteisestä metalliroskiksesta kaksi vanhaa hernekeittopurkkia, kun itsellä oli säilykkeet vähissä :D Luulen, ettei mun dyykkaus tullut huomatuksi tai ainakin toivon niin ;)) Savipintana toimi käytetty kukkaruukku ja muovina sen aluslautanen.
Lopputuloksesta tuli mielestäni hieno: herneenversot ja persilja saivat ryhdikkäämmät ruukut itselleen ja kun kannan maalatun pöydän vielä paikoilleen, keittiön kokonaisilmeestä tulee kivan keväinen!


Kevättä tuovat osaltaan kotiin köynnöskrassin ja samettikukkien siemenet, jotka kylvimme minikasvihuoneisiin tyttöni kanssa. Ne nostivat ensimmäiset versot ylös mullasta muutamassa päivässä ja nyt taimet ovat kovasti kääntyneet kohti valoa! :)


Viikonloppuun on kuulunut maalaushommien lisäksi muun muassa herkuttelua. Eilen nautin Maxillissa ennen teatteri-iltaa parsaa sekä grillatulla lohella ja avocadolla täydennettyä salaattia wasabikastikkeella. Juomana viikonlopun kunniaksi cosmopolitan!


Herkuttelu jatkui edelleen tänään, kun rakas ystäväni toi mukanaan ihania aineksia ja teimme sunnuntailounaaksi feta-pinaatti-pinjansiemenpastaa :) Jälkkäriksi mansikoita ja suklaata kuinkas muuten <3 Kiitos J maailmanparannuksesta ja hauskasta seurasta! Näillä eväillä startataan uuteen viikkoon!
Kommentit

Suositut tekstit