Kevät ja siihen kuuluva siivous

Siivous on parasta sisustusta! Tämän lauseen nimeen vannon ikuisesti. En ole suurella rahalla sisustaja, vaan ihan tavallinen työssäkäyvä yhden lapsen äiti, jonka kuukausibudjetista haukkaa suuren osan arkiset vakiomenot kuten yhtiövastike, vakuutukset ja ruokaostokset. Jäljelle ei jää huippusummia, mutta mitä kauniiseen kotiin tulee, ei tarvitsekaan! Tavarat vain parempaan järjestykseen, imuri käteen, ikkunat auki ja luuttu esiin! Lähes ilmainen keino saada itselle ylellisempi ympäristö :) 

Kirkkaiden kevätpäivien myötä moni meistä havahtuu villakoiriin ja talven tuomaan harmaaseen pölyyn ikkunoiden pinnassa. Ensimmäiset auringonsäteet saavat aikaan vain ison huokauksen... huh, taas on tämä vuodenaika. Siivous on kuitenkin mitä suurimmassa määrin välineurheilua ja siitä on tehtävissä nopeasti paljon kivempaa. Minä päätin tänä keväänä satsata uusiin rätteihin ja virkkasin ne Novitan bambulangasta omilla lempiväreilläni! 


Bambu- ja Bambupuuvilla-langat kestävät 60 asteen konepesun, joten rätit eivät ole mitään kertakäyttökamaa. Netti on pullollaan ohjeita kivoista malleista ja kokeneemmat käsityöihmiset voivat keksiä niitä äkkiä itse. Minä testasin paria eri ohjetta ja kivat siivousliinat tuli. :) 

Toinen asia, mihin aina kiinnitän huomiota, on pesuaineet. En kannata älytöntä antibakteerisilla supersiivousaineilla lotraamista, mutta muutama hyvä (ja hyväntuoksuinen!) pesuneste tehostaa työtä. Kauniit pullot tietysti myös madaltavat kynnystä ryhtyä koko hommaan...


Kuvassa on omat tämänhetkiset suosikkini. Cilla'sin aineita löytyy useammiltakin jälleenmyyjiltä, mutta omani olen hankkinut Fredrikinkadun Pinosta (www.pino.fi). Greippi-appelsiini tiskiainetta käytin ikkunoita pestessäni (kyllä, tein sen pois alta jo pääsiäisenä!) ja tiskaamisen lisäksi se sopi myös siihen. 
Cilla's (www.cillas.fi) kuuluu muuten niiden putiikkien listaan, joissa on aina toisinaan päästävä pistäytymään. 

Joudun varmaan pyyhkäisemään ikkunat vielä uudestaan siitepölykauden päätyttyä, mutta enköhän kykene siihen. Inhoan kaikenlaista suursiivousta, joten mieluummin vähän kerrallaan tiuhempaan tahtiin. Pahimmat talven pölyt ovat kuitenkin jo häädetty! :)

P.S. Jos joku haluaa tarkemmat ohjeet siivousliinojen virkkaamiseen, voin pyydettäessä ne jakaa! :)

Kommentit

Suositut tekstit