Pelargonioiden paluu ja ihana iltapäivä Överbyssä

Huhtikuista aurinkoa ei saa hukata ja siksi mekin lähdimme iltapäivällä pienelle retkelle Espooseen Marketanpuistoon. Luulen, että kyseessä on sellainen retkikohde, jota moni lähelläkään asuva ei aina muista. Paikka sijaitsee Kehä III:n varrella Röylän liittymän kohdalla (www.marketanpuisto.fi). Samassa puistomiljöössä on Överby Trädgårdsputik (puutarhamyymälä), uudehkot leikkipaikat lapsille ja lisäksi alueella sijaitsee Axxellin toimipiste, jossa voi opiskella esim. keramiikka- tai puutarha-alaa. Me matkasimme sinne kuitenkin kauniin maiseman ja puutarhamyymälän kala-altaan vuoksi :) Mutta pisteenä i:n päällä Marketanpuistosta löytyy myös sympaattinen sisustusputiikki Cosy&Country (http://www.cosycountry.fi)!

Tässä tämänpäiväisiä otoksia:Huom. kala-altaan kultaiset kalat :)
Kieltämättä kala-alas oli yksi minunkin suosikeistani ja puutarhamyymälässä oli hyvä valikoima kevään ensimmäisiä kukkia tarjolla: krookuksia, narsisseja ja orvokkeja muun muassa. Silti ihanimmat jutut omasta mielestäni löytyivät - yllätys, yllätys - Cosy&Countrysta!


Tarjolla on monen eri merkin esimerkiksi Greengaten ja Durancen tuotteita. Liikkeeseen on tulossa lähiaikoina lisää tilaa, jota minulle jo ystävällisesti esiteltiin. Maalaisromantiikan ystävien ei missään nimessä kannata kulkea ohi. Poiketkaa ihmeessä! Pieni vaara piilee siinä, ettei kaupasta pääse tyhjin käsin pois ;)Tämän päivän huippuhetkiin lukeutui myös pelargonioiden paluu kaupunkiin! Meidän kerrostalossa ei ole sopivaa talvehdittamispaikkaa pelargonioille, koska kylmäkellarit on purettu joitakin vuosia sitten. Porraskäytävä saattaisi sopia, mutta kukkien säilyttämisen siellä taitaa jokin taloyhtiön laki kieltää eivätkä kaikki naapuritkaan ehkä haluaisi kompastella kukkapurkkeihini kuukausitolkulla. Onneksi pelargoniani pelastuivat talveksi Korppooseen! Tänään niiden oli aika tulla takaisin ja antautua auringonvalolle :) 


Toistaiseksi näky ruukuissa ei ole järin hehkeä, mutta eiköhän tilanne pian muutu, kun kastelin mullan ja jätin kasvit olohuoneen ikkunan läheisyyteen. Katsotaan, mitä valo ja lämpö saavat aikaan - jännää!

Kommentit

Suositut tekstit