Sisustus- ja shoppailukierros Helsingin Punavuoressa ja Hietalahdessa

Onko haaveissasi viettää rauhallinen vapaapäivä Helsingissä? Kuljeskella kaupungilla, pistäytyä ihanissa pikkuputiikeissa, katsella kevään uusia sisustusjuttuja ja etsiä ehkä jotain piristystä omaan vaatekaappiinkin? Hankkia vaikka uusi huivi värittämään vanhaa asukokonaisuutta tai kirkas kukkaruukku keittiöön vastaanottamaan valoisia päiviä? Juoda välillä kuppi kahvia tai teetä, jossain tunnelmallisessa kahvilassa ja katsella ohi käveleviä ihmisiä?

Et ehkä kuitenkaan halua nähdä kovasti vaivaa sen miettimiseen, mitä katuja pitkin olisi paras kulkea etkä liiemmin tuhlata aikaa kivojen pikkuputiikkien etsimiseen? Minä ajattelin auttaa Sinua!

Olen koonnut muutaman eri vaihtoehdon Helsingin kantakaupungissa vietettävän shoppailu-, katselu- ja fiilistelypäivän varalle.

Ensimmäinen reitti, jonka esittelen tässä postauksessa, kulkee Punavuoresta ensin kohti Bulevardia ja siitä edelleen Hietaniemeen. Seutu on sellaista, jossa itse liikuskelen päivittäin, koska työpaikkani sijaitsee Iso Roobertinkadulla. Olen tietysti ihastunut moneen lähikulmien liikkeeseen ja joukossa on omia supersuosikkipaikkojani! :) 

1. 
Kierros kannattaa aloittaa Fredrikinkatu 25:sta aivan Punavuoren sydämestä. Kyseisessä osoitteessa sijaitsee Relove-liike, jossa on second hand -löydöistä pitäville vaatteiden, kenkien ja laukkujen jatkuvasti muuttuva aarreaitta. Jos aamupala on jäänyt väliin (tai vaikka ei olisikaan), Relovessa voi nauttia brunssin tai miksei lounaankin. Ei lasillinen viiniä huono vaihtoehto ole sekään ;) Samalla on voi bongailla Reloven tyylitietoista asiakaskuntaa (niitä kuuluisia hipstereitä) tai vain fiilistellä kauniissa ympäristössä :) Eikä missään nimessä kannata jättää vessassakäyntiä väliin! Reloven vessan tapetti on UPEA! En ottanut siitä kuvaa, jotta jotain jää myös yllätykseksi ;) 

2.
Fredrikinkadun toisella puolella Relovea vastapäätä on paperikauppa Papershop (Fredrikinkatu 18), jossa myydään julisteita, kortteja, vihkoja, kyniä, kalentereita ja mitä nyt ikinä paperikaupasta voi odottaa löytävänsä! Jos on kyllästynyt tavallisten markettien korttivalikoimaan, Papershop on oikea paikka poiketa :) 


3. 
Matkaa kannattaa jatkaa Fredrikinkatua pohjoiseen ja pysähtyä seuraavaksi Koti Store -liikkeeseen, joka on osoitteessa Fredrikinkatu 35. Se on pieni, mutta sievä kauppa, josta saa kynttilöitä, vilttejä, muita kodintekstiilejä ja esimerkiksi saippuaa. 4. 
Enää pari askelta Bulevardille ja seuraavaksi on aika kääntää katse oikealle, jolloin Nougat'n näyteikkuna jo näkyykin. Se sijaitsee osoitteessa Bulevardi 11. Kannattaa katsastaa läpi vähintäänkin Nougat'n kukkaruukkuvalikoima!

5. 

Jos jaksaa tehdä pienen koukkauksen Bulevardilta Sinerbrychoffin puiston läpi Perämiehenkadulle, löytää itsensä ihanan kylläisestä värimaailmasta Moko Market & Cafe Punavuoresta. Mikäli jalkoja jo pakottaa ja kahvihammasta kolottaa, tämä on hyvä paikka pitää tauko. Tarjolla on ruokaa ja kahvilan kaikki muut antimet. Ja kuten Relovessa Fredalla, täälläkin voi syödä silmillään kauniiksi kokonaisuudeksi sisustettua liiketilaa ja kahvilaa. Ehkä omaankin kotiin löytyy jotain uusia ideoita :) 

Mutta vaikka pää tuntuisikin jo pursuavan uusia sisustusideoita ja silmät olisivat nähneet enemmän kaikkea ihanaa kuin koko talvena, viimeistä kohdetta ei missään nimessä saa jättää väliin - päinvastoin: jos väsymisen vaara on, kannattaa koko kierros kiepauttaa ympäri ja aloittaa matka kohteesta numero 6, joka on ihanista ihanin Cilla's! <3

Seuraavat kuvat ovat vielä Moko Market & Cafesta: 6. 
Viimeisenä sisustus- ja shoppailuretkikohteena on siis oma ehdoton lempparini Cilla's, joka löytyy Hietalahden torin laidalta osoitteesta Lönnrotinkatu 39. Tässä liikkeessä on ainoastaan se "ongelma", että siihen rakastuu helposti ja sinne on päästävä uudestaan! 


Cilla'sin ideana on tarjota iloa ja ihania asioita arkeen ja siinä se totisesti onnistuu. Itse olen tykästynyt Cilla'sin omaan pesuainesarjaan. Pesuaineet valmistetaan ekologisesti tuulivoimalla ja sisältävät vain biohajoavia raaka-aineita. Kannattaa tuoksutella eri vaihtoehtoja. Itse en pysty enää elämään ilman greippi-appelsiini Cilla's Tiski -astianpesuainetta, mutta valikoimista löytyy myös siivoussuihke, käsisaippuaa jne.  


Cilla'sissa on lämminhenkinen palvelu ja kun liikkeeseen astuu sisään, kannattaa varata aikaa niin, että ehtii rauhassa katsella ympärilleen. Jokaisella hyllyllä tuntuu olevan jotain kivaa!
Ja hei te ihanat Elämää eri väreissä -blogin lukijat! Cilla's tarjoaa teille -15% kaikista normaalihintaisista tuotteista maaliskuun 2019 loppuun asti koodilla cillasputiikki. Koodi käy myös Cilla'sin verkkokaupassa, jos retki Helsinkiin ei vielä maaliskuussa onnistu. Nyt kannattaa täydentää ainakin
pesuainevarastot kevätsiivousta varten <3


Toivottavasti saitte ideoita ja ainakin joku teistä innostuu jalkautumaan Punavuoreen ja Hietalahteen! Kertokaahan kokemuksianne, jos käytte näillä nurkilla! Onko ehkä vielä joku paikka, jossa on ihan pakko pistäytyä...? 

Kivaa kevään odotusta!

Anna


P.S. Tässä vielä kartalla kaikki kuusi kohdetta:


Kommentit

Suositut tekstit