Uusi pöytä, uusi prinssi ja juhlailta niiden kunniaksi!

Kaksi syytä juhlaan: pöytä on päässyt kotiin asti ja Ruotsi sai uuden prinssin! :) Tällaisia iloja ei voi ohittaa ilman kippistelyä ja pikkuisen parempaa iltapalaa!

Pöytä sopii keittiöön täydellisesti. Se on juuri niin herkullisen värinen kuin toivoinkin. 

Tuolit löysin muutama vuosi takaperin kirpputorilta ja silloinkin tartuin pensseliin ja maalasin ne yhdellä suosikkisävylläni. Istuinosat saivat raidalliset päälliset muistaakseni vain siksi, etten kyennyt kulkemaan karkkivärisen kankaan ohi kaupassa :) Näissä pinnatuoleissa on mukavan leveä selkänoja ja pehmustetulla istuimella pysyy pylly pidempään puutumatta kuin pelkkää puuta vasten :)Olen vilukissa ja siksi tykkään myös matoista. Paljas lattiapinta tuntuu varpaisiin usein viileältä, joten keittiön lattiaa peittää kaksi räsymattoa. Edellisen asukkaan jäljiltä tumma laminaattipinta oli siistissä kunnossa eikä sitä olisi syytä sinänsä piilotella, mutta oli miten oli, iloitsen äitini innostuksesta kangaspuita kohtaan! :) Kumpikin matto on hänen tekemänsä ja kolmas vastaava löytyy eteisestä.

Pöydän päälle laitoin Tukholman Zara Homesta (www.zarahome.com/se)  hankkimani tabletit. Rakastan Zara Homen kankaiden kuvioita! Tässä ensin tablettien ja sitten servettien kukkaloistoa:Tulevana viikonloppuna on tiedossa taas mahdollisuus käydä Zara Homen liikkeessä, sillä lähden huomenna aamukoneella päivän kestävään konferenssiin ja jäämme viettämään sen jälkeen viikonloppua Tukholmaan, jipii! Tavallaan harmillista, ettei Zara ole avannut Home-liikettä edelleenkään Helsinkiin, mutta onpahan syy matkustaa sen perässä Ruotsiin. Edellisen kerran kävin Barcelonan Zara Homessa - enkä todellakaan sieltäkään päässyt pois tyhjin käsin :)

Vannoutuneena rojalistina (miten paljon tylsempää tasavalta on!) seurasin tietysti tiistai-iltana jännityksellä uutisia Carl Philipin ja Sofian pienokaisesta. Teimme viime kesänä retken Tukholmaan heidän häidensä aikaan ja se päivä on edelleen tuoreessa muistissa :) 


Pääsimme näkemään, että kuninkaallisilla on myös hyvä kukkamaku, kun kävelimme linnan pihalla häitä seuraavana päivänä. Vihkikappeli on auki ja sen sisällä loistivat samat värit kuin ulkokukissa. No, nyt on saatu maailmaan jälleen uusi kuninkaallinen: prinssi Alexander Erik Hubertus Bertil :) En tiedä, oletteko kiinnittäneet huomiota, mutta Alkoon oli ilmestynyt uusi juhlajuoma näitä ikimuistoisia hetkiä varten... ;)


Kuninkaallisen kuohujuoman seuraksi tein kaksi pellillistä marenkeja. Ne ovat bravuurini! En tiedä, mikä taika sormissani on, mutta valkuaisvaahdosta ja siihen lisätystä sokerista tulee aina ihanan kuohkea massa, kun olen sitä tehnyt. Pursottamiseen käytän metallisuista pursotinpussia, koska olen lopenkyllästynyt kaikenmaailman muovipussiviritelmiin - niillä ei tule kuin kiukku ja kauhea sotku keittiöön :D

Jos kykenee olemaan syömättä kaikkia kerralla tai haluaa muuten vain välttää sokerihumalan, marengit kannattaa säilyttää kosteudelta ja liialta lämmöltä suojassa. Lasipurkki on paras valinta. (Enkä itsekään jättänyt näitä herkkuja kuvanottamisen jälkeen ikkunan eteen, koska aamupäiväaurinko pääsee muuten porottamaan purkin kylkeen heti huomenna.)
Tänä iltana siis kippistellään, maistellaan marenkeja ja huomenna ollaankin jo nauttimassa keväisestä Tukholmasta. Tässä vielä mietelause niille, joita ikääntyminen joskus askarruttaa. Nauru pääsi, kun tunnistin itseni kuvan blingblinghanhesta. Kenellä nyt koruja koskaan liikaa olisi?!


Hauskaa viikonloppua! Ensi viikolla tarinoin Tukholman matkasta! :)

Kommentit

Suositut tekstit