Kodin kaaos ja putkiremonttia edeltävät kuvat

On ollut ihanaa laitella tänne blogiin kauniita veneilykuvia ja fiilistellä merimaisemia. Täällä kotona totuus on kuitenkin aivan toinen, sillä putkiremontti lähestyy lähestymistään ja tavarat on pitänyt pakata jo isolta osin laatikoihin. Sohva lähti jo kuukausi sitten ja sen jälkeen meillä on ollut vaihtoehtoina joko istua selkä suorassa nojatuolissa tai maata patjalla lattialla telkkarin edessä :D


Pyykkikonekin sanoi itsensä jo kesäkuussa irti ja siitä asti pyykkihuolto on tapahtunut vanhempieni luona kilometrin päässä. Muutama vaatekassi on kulkenut auton kyydissä edes takaisin, huh! Mutta en viitsi hankkia vielä ennen remontin valmistumista uutta konetta, kun putkistosta tulee vähän väliä ruostevettä vesikatkoksista johtuen.

Kun kerrankin tällainen tilaisuus on tarjoutunut, olen päättänyt jakaa teidän kanssanne realistiset ennen ja jälkeen -kuvat remontista. Putkiremontin yhteydessä toteutuu kauan haaveilemani keittiöremontti ja 70-luvun kaapistot elävät nyt viimeisiä viikkojaan. Olen tyhjentänyt jo lähes kaikki hyllyt, ja tavarat ovat jakautuneet kirpputori- ja takaisin keittiöön- laatikoihin. Itse asiassa kolmaskin laatikkokategoria on syntynyt ja se on säilytetään kellarissa, kunnes tarvetta ilmenee -kategoria.

Olen ollut aina varsinainen hamsteri muun muassa astioiden suhteen, mutta nyt olen päättänyt tehdä siihen muutoksen. (Muutos koskee myös monta muuta tavararyhmää kuten kylpyhuonetta kansoittavia voidepurkkeja.) Olen siis pakannut osan astioista, kukkamaljakoista ja koriste-esineistä laatikoihin ja vien ne kellariin niin, etteivät ne tule remontin valmistuttuakaan heti takaisin. Olisin toki voinut laittaa ne suoraan kirpputorilaatikoihin, mutta aivan niin lopullista päätöstä esineiden hävittämisestä en toistaiseksi ole raaskinut tehdä. Sen sijaan olen päättänyt hakea tavaroita kellarista vasta sitä mukaan, kun oikeasti niitä kaipaan tai tarvitsen niistä jotain. Ja mikäli tarpeita ei ilmene, lähtevät tavarat laatikko kerrallaan jollain aikavälillä kiertoon. Jännä nähdä, miten tämä toimii!

Ajatukseni on uudistaa remontin yhteydessä kotia muutenkin. Kun näin pakon edessä tulee tyhjennettyä lähes kaikki paikat (remonttipöly kulkeutuu helposti joka kolkkaan), on hyvä hetki katsella asuntoaan uusin silmin. 

Jotta saatte realistisen kuvan remonttia edeltävästä tilanteesta, tässä joitakin kuvia:


Keittiö on siis aitoa 70-lukua ja menneet vuosikymmenet näkyvät vahvasti sen ilmeessä. Kaapinovet ovat kuluneet eikä harmaus ovien alareunoista lähde enää millään. Vetolaatikot aukeavat huonosti ja tiskipöytä on nykyihmisille liian matalalla. Olivatkohan ihmiset todella niin paljon lyhyempiä 70-luvulla?

Kylpyhuone edustaa puolestaan 1990- ja 2000-luvun taitetta. Tällaisia vaaleansinisävyisin kaakelein katettuja kylpyhuoneita löytynee Suomesta lukemattomia enkä minäkään väristä varsinaisesti kärsinyt ole - etenkään 4,5 vuotta sitten, jolloin hankin tämän asunnon. Silloin olin vain niin onnellinen, kun avioeron jälkeen pääsin kiinni omistusasuntoon ja tiesin, että voimme tyttäreni kanssa asua täällä kaikessa rauhassa niin kauan kuin vain haluamme.
Niin aika vain menee eteenpäin ja eron jälkeiset taloushuoletkin ovat pikkuhiljaa jääneet taakse. Eihän isoa remonttia yksin ole edelleenkään helppo maksaa, mutta kodin uudistaminen sentään on mahdollista! 

Arvatkaapa, jännittääkö, miltä täällä ensi jouluna näyttää? :) 

Anna

Kommentit

 1. Meillä on myös alkamassa tässä jossain vaiheessa putkiremontti, että meillä käytiin jo putkistokameroilla tutkimassa putkien kuntoa. Odotan itsekin jo jännittyneenä sitä, kun pitää pakata kaikki kamat melkein pois tieltä ja alkaa se hälinä. Toisaalta tuo on totta, että ihanaa saada kaikkia uusia pintoja.

  VastaaPoista
 2. Tuota minäkin olen ajatellut, että vien osan tavaroista varastoon ja katson tarvitsenko ja kaipaanko niitä vai vienkö myöhemmin kirpputorille. Meillä on tulossa putkiremontti ensi vuoden puolella. Odotan niin, että saa päivitettyä kylppäriämme samalla.

  VastaaPoista
 3. Tein itse saman muutama viikko sitten, että pakkasin joitakin tavaroita varastoon ja katson sitten mitä tulen oikeasti tarvitsemaan. En myöskään raaskinut vielä luopua tavaroista. Meillä tällä hetkellä taloyhtiössä putkistohuolto. https://ivomit.fi/

  VastaaPoista
 4. Joo huhheijaa, meillä on alkamassa meidän talon putkityöt ja on kyllä homma tässä itse valmistelussa. Me voimme onneksi näin kesäaikaan muuttaa mökillemme siksi aikaa, mutta hirveä homma kun kaikki pitää peittää ja laittaa syrjään. Meillekin jotenkin kertynyt niin paljon kamaa ja kampetta. Mielenkiintoista nähdä millainen uusi keittiö ja kylppäri teille sitten tuli! Kiitos mukavasta kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa varmasti päästä uusimaan kylpyhuone ja keittiö. Meilläkin on putkiremontti suunnitteilla. Itse haaveilen uusista tummasävyisistä kaakeleista kylpyhuoneeseen.
  https://www.lvi-tec.fi/

  VastaaPoista
 6. Putkiremontin keskellä asustaminen ottaa kyllä välillä koville. Onneksi teillä vanhemmat asuvat noin lähellä niin pääsette pyykkäämään. Itse joudun ensi kuussa evakkoon remontin tieltä, mutta innolla odottelen jo lopputulosta.

  https://www.makila.com/linjasaneeraus

  VastaaPoista
 7. Mielestäni nuo 70-luvun kaapistot olivat hienot :D Meillä Vaasassa putkimies urakoi keittiön ja kylpyhuoneen välillä kun remontoimme oman talon. Keittiössä säilytimme vielä vanhat kaapistot mutta kylpyhuoneessa uusittiin melkein kaikki. Projekti oli mielenkiintoinen mutta myös hermoja raastava ajoittain!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista lukea ajatuksia remontista. Me olemme miettineet myös, että nyt kun omakotitaloomme on tulossa putkiremontti, menisi vaihtoon myös tietyt kalusteet, kuten esimerkiksi keittiön kaapistot. En ole vielä ottanut tarkemmin selvää esimerkiksi putkiremontin hinnasta, mutta meillä on ammattilainen etsinässä täältä Tampereen suunnalta.
  https://www.elasticpipe.fi/yhteystiedot/tampere-ylojarvi-nokia/

  VastaaPoista
 9. Remontit ovat aina sinänsä kivoja, että se tuntuu aina kuin uudelta alulta sitten kun kaikki on valmista! Meillä putkiremontti tulossa eteen ja aiomme muutenkin uudistaa hieman pintoja silloin laajemmaltakin alueelta. Jännittäviä aikoja siis! Teillä on ihana tuo kukkatapetti, minulla haaveissa hieman samanlainen.
  https://www.lvikoivu.fi/lvi-rakennuspalvelut

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit