Voihan kuninkaallisuus!

Aamulla piti ehtiä yhdeksäksi töihin, mutta 10.30 olin jo polkaissut pyörällä aivan muiden asioiden äärelle, sillä tänään oli kuninkaallisuutta kaupunki pullollaan! Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikki Pohjoismaiden päämiehet oli kutsuttu Helsinkiin, ja Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ottivat heidät vastaan Presidentinlinnan edustalla aamupäivällä.

Minä en tietenkään parantumattomana rojalistina voinut ohittaa mahdollisuutta nähdä niin monta kruunupäätä kerralla (vaikka oikeasti yksikin heistä olisi riittänyt syyksi mennä kuikuilemaan aidan taa...) On vain niin ihanaa nähdä, miten tyylikkäästi kuninkaalliset kerta kerran jälkeen osaavat valita asunsa, vilkuttaa yleisölle ja edustaa maataan. Olen joskus lukenut, että kuningashuoneen ylläpito maksaa esimerkiksi ruotsalaisille vuodessa noin euron per henkilö. Minusta se raha on varsin hyvä sijoitus siihen nähden, millaista pr-arvoa kuninkaalliset maalle tuovat - puhumattakaan kaikista kauniista lehtikuvista, artikkeleista ja juhlallisuuksista, joista jokainen voi halutessaan nauttia naapurimaita myöten. Kuninkaallisten kiinnostavuus ei ole kadonnut vuosien saatossa, vaikka heidän kannatuksensa silloin tällöin notkahtaakin. He tuovat tähän aikaan sopivaa jatkumoa ja ovat osoitus siitä, että perinteistä kannattaa tietyiltä osin pitää kiinni, vaikka maailma muuten muuttuu :) (Joo, tiedän, että Kaarle Kustaalla on ollut naisseikkailunsa, mutta onhan hänessä charmiakin!)

Kun pyyhälsin Presidentinlinnalle, kaikki näytti vielä samalta kuin arkena punaisia mattoja lukuun ottamatta...


kunnes saapuivat sotilaat...presidenttipari...Kaartin soittokunta...


...ja itse vieraat! Tässä kuvassa Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tervehtivät Ruotsin kuningasparia:


Ja tässä Tanskan kuningatar Margareeta kuuntelee Tanskan kansallishymniä:


Vieraiden saavuttua he kaikki tulivat Presidentinlinnan parvekkeelle vilkuttamaan ja tervehtimään paikalle tulleita ihmisiä. Sääli vain, että muutama minuutti ennen sitä alkoi sataa kaatamalla. Kaunis alkukesän aurinko vaihtui kylmiksi pisaroiksi ja ennen kuin olin taas työpaikalla, sormet olivat jäätyneet lähes tunnottomiksi. Mutta hei, parhaiden asioiden eteen pitää joskus hieman kärsiä! :) :) Ja kuninkaalliset, jos jotkut, ovat sen arvoisia! Välkommen till Finland Kaarle Kustaa, Silvia, Margareeta, Harald, Sonja sekä Islannin presidenttipari!
Kommentit

Suositut tekstit