(Hipsterimäinen) ravintolasuositus kesäänsä Helsingissä viettäville

Ennen lähtöä Turkuun ehdin perjantaina vielä syödä lounaan Iso-Roobertinkadun Mat-ravintolassa (www.mat.st). Jos totta puhun, olen syönyt Matin ruokaa kaksi kuukautta putkeen aina lounasaikaan. Ja 90 prosenttisesti olen päätynyt valitsemaan lasagnea, jonka täytteet vaihtuvat päivittäin. Usein lasagnelevyjen välistä on löytynyt punajuurta, pinaattia, vuohenjuustoa tai paprikaa. Hyviä vaihtoehtoja kaikki! Ja tismalleen näin mielikuvitukseton olen: jos löydän jotain oikeasti hyvää, voin syödä sitä kyllästymättä viikkotolkulla!


Mat on tosi hipsterpaikka: Punavuoren sydämessä ja sisustukseltaan rouhea ja konstailematon. Pöydät ja tuolit ovat suureksi osaksi vanhoja koulujen kalusteita ja ikkunoita koristaa ruukkukasvit. Astiat ovat eriparia, mutta mikä tärkeintä: palvelu on AINA ystävällistä. Tarkoitan oikeasti, että AINA. Näiden "aktiiviviikkojeni" aikana en ole nähnyt yhtäkään mutrusuuta vaan ravintolan tytöt ovat olleet joka päivä ihanan iloisia ja hyväntuulisia! Aamukahvia hakiessakin saa poikkeuksetta hyvänpäiväntoivotukset :)

Matista saa ruokaa pitkin päivää, kuten myös tuoretta leipää ja pullaa. Tilauksesta voi varata juhliinsa tai muuhun tilaisuuteen cateringin. Omasta mielestäni Mat on parhaimmillaan silloin, jos ottaa annoksensa ja istuu ikkunapöytään katselemaan Iso-Roobertinkadun vilinää. Iso-Roba on tällä hetkellä ison remontin alla, mutta kun se loppuu ja katu on viihtyisämpi, myös Mat pääsee luullakseni täyteen loistoonsa.Fredan ja Iso-Roobertinkadun kulmasta on vain kivenheitto Matiin.


Kommentit

Suositut tekstit