Ohuet possupihvit grillissä

Elämää eri väreissä ei ole koskaan ollut mikään ruokablogi. Siihen on selvä syy: en ole mikään kummoinen kokki. Saan kyllä tehtyä perusarkiruoat pakon edessä, mutta ruoanlaitto ei ole koskaan kuulunut intohimoihini. Jos olen keittiössä vapaaehtoisesti, silloin leivon.

Äitini ja isosiskoni ovat niin kutsuttuja ruoalla rakastajia. Lapsuuden perheessäni oli säännölliset ruoka-ajat ja pöydässä oli aina lämmin ateria: lihapullia, lasagnea, risottoa tai jotain muuta äidin bravuuria. Siskoni on jatkanut omassa perheessään perinnettä ruoanlaitosta ja hän myös marjastaa, säilöö ja kokeilee rohkeasti uusia ruokalajeja. Minun tyttäreni lempiruoka kotona on kaupan kananuggetit, mikä kiteyttää kirkkaasti kuvan keittotaidoistani.

Tilanne perheessämme on tänä keväänä muuttunut totaalisesti - kiitos miesystäväni. Hän on huippuhyvä, viitseliäs ja ahkera kotikokki. Paitsi että hän osaa laittaa hyvää ruokaa, hän on myös tarkka raaka-aineiden laadusta ja kaupungissa ollessamme ruoka haetaan isolta osin Hakanimen kauppahallista. Minun aikani tai energiani ei riittäisi ikimaailmassa säännöllisiin kauppahallikäynteihin enkä jaksaisi edes käyttää yhtä paljon aikaa ruokalajien suunnitteluun ja ideointiin. Onneksi olemme saaneet J:n elämäämme!

Hänen kokatessa tyttärenikin on tullut maistaneeksi enemmän uusia makuja viimeisten kuukausien aikana kuin parina edellisenä vuotena yhteensä! Ja hän on oppinut tykkäämään vaikka kuinka monesta uudesta ruokalajista.

Eilen vuorossa oli ohuet possupihvit aasialaisittain. Kirjoitan tähän niiden ohjeen ja samalla mietinnän alla on, perustaisinko blogiini jonkinlaisen ruokaosion muiden juttujen oheen - olisi huutava vääryys pantata J:n ohjeita vain itsellä! Bloggerin toiminnot eivät vain parhaalla mahdollisella tavalla tue rinnakkaisten "välilehtien" rakentamista leipätekstin oheen.

Joka tapauksessa tässä on yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto jokaisen grillimestarin kokkauslistalle lisättäväksi. Olkaa hyvät:

OHUET POSSUPIHVIT AASIALAISITTAIN

Tarvitset 500g porsaan ulkofileetä ja marinaadiin:
  • 1dl oliiviöljyä
  • 2 rkl ketjapmanisia (en ollut ennen eilistä kuullutkaan tällaisesta aineesta!)
  • 1 rkl soijaa
  • 4-5 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pala inkivääriä pieneksi hienonnettuna
  • 1 chilipalko, jos haluat
Leikkaa liha ohuiksi 1 cm siivuiksi ja mausta siivut ensin mustapippurilla. Sekoita marinadi ja anna lihojen maustua noin 6 tuntia. Nosta lihat ennen grillausta huoneenlämpöön.

Kun olet grillannut pihvit, laita ne kaali- tai salaattipedille vuokaan. Päälle silputaan tuoretta korianteria siinä määrin kuin siitä pitää ja ohueksi viipaloitu tuore chilipalko. Valmis ruoka tarjoillaan soijalla maustetun basmatiriisin kanssa.
Hyvää ruokahalua ja kippis rakkaan kotikokin kunniaksi! <3

P.S: J:n viinisuositus näille possupihveille on Amarone, koska siinä on pikkaisen makeutta, joka taittaa chilin makua.


Kommentit

Suositut tekstit