Kevätjuhlahumua ensimmäisen luokan päättyessä

Unelmia, hommia ja Unelmahommia -kirja. Ostin Akateemisesta kirjakaupasta viikko sitten Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan Unelmahommissa - tee itsellesi työ siitä, mistä pidät (WSOY 2017). Kirjassa Rämö ja Valtari kertoilevat omista työurista ja pyrkivät ohjaamaan lukijaa näkemään omat intohimonsa, vahvuutensa ja mahdollisuudet tehdä niistä oikea työ, josta saa myös rahaa eikä vain pelkkää mielihyvää.


Kirjoitan kirjasta myöhemmin lisää, kun olen ehtinyt lukea sen kannesta kanteen, mutta teemoiltaan teos sopii tähän päivään. On koulujen päättäjäislauantai ja tyttäreni ensimmäinen kouluvuosi on takana. Yksi vaihe taas paketissa, kesäloma edessä ja sen jälkeen uusi lukuvuosi tokaluokkalaisena. Hyvän todistuksen, kehujen ja onnittelujen muodossa tyttö sai kiitoksen hyvin tehdystä koulutyöstä. Tulevan tokaluokkalaisen ei tarvitse tehdä vielä tulevaisuudensuunnitelmia ammatin suhteen, vaikka jotain haaveita mielessä pyörisikin, mutta meidän aikuisten on aika ajoin hyvä aktiivisesti ajatella asemaamme työelämässä: vastaako se omia unelmia, kohtaako tulevan kesäloman voimissaan vai onko mieli valmiiksi maassa jo pelkästä ajatuksesta, että loma joskus myös loppuu? Rämön ja Valtarin kirja on tuonut tosi monta ajattelemisen arvoista aihetta mieleeni, vaikka omalla työuralla meneekin tällä hetkellä mukavasti.

Aamupäivällä työelämä ja sen kommervenkit eivät olleet aktiivisen ajattelun kohteena, sillä saimme katsoa koulun juhlasalissa lasten hauskaa kevätjuhlaohjelmaa. Lomasuunnitelmia, lauluja, tanssia ja taidetta! Ihania juttuja pienten ihmisten itsensä esittämänä :)


 Poikien lomasuunnitelmat tuntuivat liittyvän pitkälti pelaamiseen... Kun taas tytöt kertoivat aikovansa mennä rannalle, ratsastamaan, hoitaa eläimiä ja ottaa aurinkoa. :)
Todistuksen mukana tyttäreni sai opettajaltaan kortin, jossa oli kaunis runo.


Huomenna lähdemme viemään jo osan tavaroista kesähuvilalle Turkuun. Viikon päästä siirrymme sinne pysyvämmin ja kaupungin pölyt jäävät useammaksi viikoksi taakse!

Kommentit

Suositut tekstit