Getty Center

Tänään neljäntenä Los Angeles -päivänämme lähdimme tutustumaan Getty Centeriin. Getty Centerissä toimii jo edesmenneen öljypohatta Paul J. Gettyn säätiö, taidemuseo sekä mm. tutkimusinstituutti. Keskuksen vaaleat rakennukset ja sen yhteydessä oleva puutarha ovat jo itsessään upea nähtävyys - etenkin, kun taustalla siintää Los Angelesin siluetti ja Tyynivaltameri. Getty Centeristä aukeaa myös hienot näkymät sitä ympäröiville kukkuloille. 

Getty Centeriä voi täydestä sydämestä suositella päiväretken kohteeksi. Vaikka paikka kiinnostaa turisteja, sen ilmapiiri on rauhallinen ja leppoisa. Levollisen tunnelman syntymiseen vaikuttaa osin sähköraitiovaunu, jonka kyydissä keskukselle pääsee. Muu liikenne jää kukkulan alapuolelle, josta 5 minuutin mittainen raitiovaunukyyti lähtee.

Getty Centerissä saa kulutettua vaikka koko päivän, mutta jos aikaa on rajallisemmin, kannattaa etukäteen valita, mihin osaan museota haluaa mennä tai mitä taideteoksia nähdä. Me söimme lounasta keskuksen ravintolassa, käyskentelimme kaikessa rauhassa puutarhassa, katselimme näkymiä ja lopuksi kävimme katsomassa Vincent Van Goghin maalauksen sinisistä iiriksistä. 

 Vierailu Getty Centerissä  oli ehdottomasti yksi tämän loman huippukohdista. Paikassa oli erityinen tunnelma ja kauniin arkkitehtuurin, puutarhan ja taiteen yhdistelmä toimi täydellisesti.

Loppupäivän otimme rennosti uima-altaalla loikoillen, koska loma Los Angelesissa ei automaattisesti ole mitään lepoa :) Joka puolella on niin valtavasti nähtävää, että itseään on muistutettava siitä, että jotain voi jättää seuraavaan kertaankin. Sitä en tietenkään tiedä, milloin seuraava matka tänne on edessä tai tuleeko sellaista koskaan, mutta ainakin toivossa on hyvä elää!

Matkaterveisin, Anna


Kommentit

Suositut tekstit