Venekesä vain jatkuu!

Pitkän kesäloman aikana ehtii tehdä vaikka mitä! Ibizalta paluun jälkeen emme malttaneet nukkua kuin yhden kokonaisen yön kotona, kun laukut oli jälleen pakattuna ja uusi meriseikkailu sai alkaa.

Tarkoituksemme oli alun alkaen mennä Jurmoon ja Utöhön, mutta navakan pohjoistuulen vuoksi muutimme suunnitelmiamme ja lähdimmekin katsomaan monen niin paljon kehumaa GullkronaaGullkrona on nykyisin Saara Kankaanrinnan ja Ilkka Herlinin omistuksessa, mutta paikka on säilyttänyt saman hengen kuin aikaisempienkin omistajiensa aikana. Gullkronassa luontoarvoja pidetään korkealla ja esimerkiksi jätteiden lajitteluun on huomattavasti paremmat mahdollisuudet kuin monessa muussa satamassa. Lapsille on satamassa oma köysivetoinen leikkilossi ja luontopolulla saa tutkia peikkoja, jotka ovat ottaneet kivien, kantojen ja oksien muodot. Meille Gullkrona oli ehkä aavistuksen liian erähenkinen, sillä arvostamme satamissa esimerkiksi siistejä vesivessoja ja hyviä suihkutiloja. Saavuimme myös satamaan niin myöhään, ettei ponttoonilaiturilla (ainoa, jolla on sähköt) ollut enää tilaa. Olimme soittaneet tuntia ennen saapumistamme satamaan ja huolimatta siitä, että meille vakuutettiin tilaa löytyvän, ainoa vapaa paikka oli sähköttömällä laiturilla uhkaavan lähellä rantaviivaa. Saimme kuitenkin veneen muiden samalla laiturilla olleiden avustuksella hyvin kiinni. Yöllä tuuli yltyi ja veneiden kiinnityksiä piti alkaa aamuyön tunteina vahvistamaan, mutta sekin sujui lopulta hyvin naapureiden kanssa yhteistyössä.

Myöhäisen saapumisen vuoksi minä en enää ehtinyt naisten saunavuorolle ja kun seuraavana päivänä siirryimme Nauvoon, lämpimät löylyt tuntuivat taivaallisilta.


Meille Nauvosta on tullut yksi ehdoton suosikkipaikka. Sen läheinen sijainti suhteessa Turkuun ajaa meidät toki käytännönsyistäkin usein sinne, mutta tykkäämme myös kovasti Nauvon vierasvenesataman helppoudesta. Saunavuorot ovat pitkät, pyykit saa pestyä tarvittaessa ja ravintoloitakin on useampi, joista voi valita, jos kokkailu veneessä ei satu ihan aina innostamaan. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta mitä enemmän veneilee, sitä enemmän oppii tuntemaan itseään ja niitä tarpeita, joiden täyttyminen on oman mukavan olon edellytyksenä. Nauvon sataman alue on eloisa ja siellä liikkuu paljon muitakin kuin veneilijöitä. Kesätunnelma on taattu!

Me valitsimme tällä matkalla yhdeksi lounaspaikaksi Båthusetin, mutta muuten teimme ruokaa aika paljon itse. Nauvon kaupat ja tori ovat vain muutaman sadan metrin päässä satamasta niin, että jääkaappiin on helppo hakea täydennystä, kun tarve tulee. 

Nauvosta matkamme jatkui Tackorkiin ja Iniöön, mutta niistä lisää seuraavassa postauksessa :)

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Anna

P.S. Lämmin osanotto Airiston veneturman uhrien omaisille. Surullinen, niin surullinen tapahtuma. 


Kommentit

  1. En malta odottaa kesää, että pääsee taas veneilemään. Se on kyllä totta, että mitä enemmän veneilee oppii tuntemaan itseään enemmän ja näin ollen täyttää ne tarpeet mukavan olon saamiseksi. Kauniin näköisiä kuvia. https://ranturi.fi/venetelakat/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit