Toinen päivä Kyproksella

Oih, en tiedä, mitä kirjoittaisin... kaikki täällä on niin ihanaa ja kaunista. Kävimme eilen aamupäivällä shoppailemassa Pafoksen keskustassa, jossa on monia käymisenarvoisia putiikkeja: keramiikka-, käsityöläis-, koru- ja vaatekauppoja. Varsinainen turistipaikka on Pafoksen ranta, koska siellä sijaitsevat kaikki isot hotellit. Vanhaan keskustaan eivät kaikki matkailijat eksy, vaikka matkamuistojen ostamisen ja tunnelman kannalta se on paras ostostentekopaikka.Yksi minun mielestä ihanimmista liikkeistä on Kati...tis by hand. Se myy muun muassa keramiikkaa ja kun menimme kauppaan, sen myyjä tarjosi meille kylmää mehua ja kertoi auliisti myynnissä olevista tuotteista.

Jos pitäisi mainita nopeasti kaksi asiaa, jotka eniten muistuttavat tästä kauniista saaresta, ne olisivat meri ja granaattiomenat (joita muuten kasvaa täällä siellä sun täällä). Granaattiomena myös symboloi kyproslaisille ennen kaikkea hedelmällisyyttä ja monessa matkamuistossa se on jollain tavalla kuvattuna. Pafoksen keskusta on kokoelma valkeita rakennuksia: kirjasto, koulut ja ravintolat kaiken muun ohessa. Auringon helottaessa heinäkuussa täydellä voimalla ja vaaleiden kivipintojen heijastaessa kirkkautta, aurinkolasit ovat todella tarpeen. Myöskään ilman hattua ei kannata lähteä matkaan!


Vaikka Kyproksella ei sada kuin silloin tällöin talvikaudella ja saari kärsii kuivuudesta, kukat kukkiva monessa paikassa ihanasti! Kiinanruusut, jasmiinit ja pelargoniat ovat tavallinen näky. Ihmiset myös viettävät paljon aikaa ulkona terasseillaan (talvellakin lämpötila on +25 asteessa), ja terasseja koristavat hienot ruukkukasvit. Aloeveraa, erilaisia kaktuksia, limoviikunoita ja vaikka mitä! 


Tänään kävimme ylempänä vuorilla sijaitsevassa luostarissa ja vielä illalla ravintolassa, josta oli huikeat näköalat merelle ja kohti auringonlaskua, mutta niistä seuraavassa postauksessa lisää. 

Palataan siis! :)Kommentit

Suositut tekstit