Terveisiä Kyproksen Pafokselta!

Neljän naisen aurinkoloma Kyproksella alkoi eilen :) Lensimme Norwegianilla Lancarnan lentokentälle, josta ystävämme tuli meitä autolla hakemaan. Katja on kotoisin täältä ja tuntee paikat kuin omat taskunsa <3 Vietämme Katjan kotimaisemissa viikon ja tarkoituksena on levätä, ottaa aurinkoa ja katsella kauniita nähtävyyksiä. Unohtamatta kyproslaisia herkkuja!

Ensimmäinen päivä aloitettiin rannalla makoillen ja 30-asteisessa Välimeressä uiden. Rannan tuntumassa on aallonmurtajat, joten Välimeren pienetkään aallot eivät pääse häiritsemään uimareita. Vesi on turkoosia ja aivan kirkasta! Minähän en Espanjassa uskaltautunut mereen uimaan kertaakaan, mutta täällä meri houkuttelee ihan erilailla: ehdin jo lillua vedessä kolmeen kertaan :)


Lämpötila on lähellä neljääkymmentä, joten on oikeastaan ihan sama, käykö suihkussa vai ei, koska sama hiki on iholla heti, kun suihkun ehtii vääntää kiinni. Silti kävimme huuhtelemassa meriveden suolan pois iholtamme ennen lounaalle lähtöä. 

Lounas oli tarkoitus nauttia upeissa maisemissa Peyiassa Oniro By the Sea:ssa, mutta ravintola olikin kiinni (aina maanantaisin). Maisemat olivat paikoillaan, joten valokuvausta ruoan puuttuminen ei estänyt. Peyiassa on upea ranta, jossa on kallioluolia ja maaperä on vaaleaa kiveä. Rannan läheisyyteen on ajanut karille laiva 2010-luvulla, joka on jätetty paikoilleen makaamaan, koska kukaan ei ole halunnut ottaa vastuuta laivan siirtämisestä pois. Laivan läheisyyteen ei ole lupa uida, mutta rannalta katsottuna hylky on vaikuttava näky.

Ja syömään Oniroon mennään joku toinen päivä vielä tämän reissun aikana :)

Kävimme kurkkimassa myös läheisiä banaaniviljelmiä. Puissa oli kypsymässä satoja pikkubanaaneja :) 

Ennen auringonlaskua kävimme vielä Pafoksen rantakadulle linnaa katsomassa. Linnan vieressä on naispatsas, joka tehtiin Pafoksen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2017 varten. Patsas symboloi merestä syntymistä. Patsaan läheltä voi jatkaa kävelyä rantatöyrästä pitkin kuten mekin teimme. Ihana iltatuuli heilutti hameen helmojamme, kun kävelimme ja höpöttelimme niitä näitä. Miten loma voisikaan tuntua enemmän lomalta! <3 Ystävät, aurinko ja Kypros <3
Kommentit

Suositut tekstit