Luostariretki ja upea auringonlasku

Kypros vain jatkaa lumoamistaan! Eilen lähdimme jo ennen aamupalaa Saint Agios Neophytos -luostariin. Luostarin vieressä on kahvila, jonka terassin ylle puiden lehvästöt kaartuvat kuin katokseksi. Olimme päättäneet syödä aamupalan siellä ja sen jälkeen tutustuimme itse luostariin. 

Luostarimuseoon ja munkki Agios Neophytoksen kallion seinämään tehtyyn asumukseen, johon hän pakeni voidakseen harjoittaa uskontoaan, pääsee tutustumaan 2 euron hinnalla. Luolan kattoa koristaa Neophytoksen maalaamat kuvat ja etenkin luostarin puutarha on kaunis. Itse kirkkosalissa vallitsee rauha ja ihmiset sytyttävät siellä kynttilöitä läheistensä muistoksi ja heitä ajatellen. 

Iltapäivällä olimme rannalla ja illallista menimme syömään Saint George Tavernaan. Mikä näkymä merelle ja vielä upeista upein auringonlasku! <3

Pöytä täyttyi kyproslaisista herkuista kuten grillatusta mustekalasta, katkaravuista,  erilaisista kaloista ja oliiveista. Ei jäänyt yhdellekään meistä nälkä :)Lämpöä täällä on jatkuvasti yli 30 astetta ja kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, ihon suojaamista aurinkovoiteella ei saa unohtaa. Merivesi tuo kuitenkin kuumuuteen ihanaa helpotusta, vaikka sekin on liki yhtä lämmintä kuin ilma. Minä, joka en edes Espanjassa mennyt mereen uimaan yhtään kertaa, olen uinut täällä joka päivä!

Jospa lämpö löytäisi tiensä vielä Suomeenkin! Täältä sitä olisi vara lähettää :)

Kommentit

Suositut tekstit