Kesäpäivä keskustassa

Helsinki on parhaimmillaan kesällä ja tänään päätimme nauttia siitä toden teolla. Kävimme syömässä myöhäisen lounaan Pohjois-Esplanadin Salutorgetissa. Sen terassi oli täynnä ihmisiä, mutta me menimme rauhallisempaan ravintolasaliin syömään herkkujamme. Itse valitsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä toast skagenin ja Salutorgetin versio tästä perinteisestä katkarapuleivästä oli maistuva :) J söi grillattua nieriää uusien perunoiden kera ja tuntui lautanen tyhjentyvän helposti. Onnistunut lounaspaikan valinta!
Jälkiruokakahveille siirryimme Kämpin terassille, johon aurinko porotti niin, että hiki meinasi tulla - ei mikään yleinen tunne tänä vuonna Suomessa ;) Esplanadilla käveli niin ulkomaisia turisteja kuin suomalaisiakin kesänviettäjiä. Pukumiehiä näkyi tavallista selvästi vähemmän, mikä ei ole ihme, kun kesälomakausi on kuumimmillaan. Keskustassa oli muutenkin rento fiilis :) Kahvikojuja oli siellä täällä ja kukkaistutukset hienossa kunnossa. On hyvä, että Helsingin kaupunki satsaa istutuksiin vuodesta toiseen! Paraatipaikoille kuten Runebergin patsaan ympärille ja Eduskuntatalon eteen kukkia jopa vaihdetaan pari kertaa kesäkaudessa, että ne ovat priimakunnossa koko ajan.
Ihanan aurinkopäivän kruunasi ennakkoon saamani synttärilahja: Louis Vuittonin lompakko! Se on niin kaunis ja tismalleen sopivan kokoinen keväällä saamaani käsilaukkuun. Kiitos J:lle <3 <3

Maanantaina lähdemme tyttöporukalla Kyprokselle ja sitä ennen vietetään viikonloppua Helsingissä. Jos huomenna sää on suotuisa, lähdemme merelle. Kesä- ja lomapuuhia on siis riittämiin ja elämä leppoisaa :) 

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit