Meri, meri, meri!

Olemme olleet monena päivänä ottamassa aurinkoa Riccos Beachilla. Siihen rantaan kulminoituu tällä hetkellä minun Kypros-rakkauteni. Riccos on rauhallinen, rento ja siellä on juuri oikea fiilis. Rantabaari on kaikkea muuta kuin fiini, mutta asiakkaanakaan ei tarvitse miettiä, minkänäköisenä paikalle tulee - bikinit riittää :) Rantabaarin puihin on ripustettu tuulikelloja ja simpukkakoristeita, kukkaruukkuina on niin savikippoja kuin autonrenkaitakin. Huoletonta välimerellisyyttä <3Toissa päivänä ajoimme 40 minuuttia Pafoksesta Latchiin, josta laiva lähti Akamas Peninsula Blue Lagooniin. Laivalla sai katsella jälleen upeita maisemia ja sen pysähdyttyä tarjolla oli virvokkeita, viiniä ja hedelmäpaloja. Blue Lagoonin vesi oli kirkasta kuin uimahallissa ja laivalta pääsi suoraan mereen uimaan tunniksi. Paikka on keskellä Akamas-luonnonsuojelualuetta.


Laivan palattua takaisin Latchiin, menimme syömään Afrodithen lähteen lähelle. Ravintolan terassilta oli suora näkymä merelle - maisema oli jälleen kuin postikortista <3

Kyproksella on paljon vapaana liikkuvia kissoja, mutta niistä pidetään huolta ja kuka vain voi viedä kulkukissan eläinlääkäriin rokotettavaksi ilmaiseksi valtion omistamille eläinlääkäriasemille. Ihmiset antavat ravintoloissa ruokaa kissoille ja vastapalvelukseksi kissat pitävät käärmeet ja rotat poissa. Aika hyvä vaihtokauppa, sanoisin :)


Antiikin Kreikan mytologian mukaan Afrodithe kylpi lähteessä, joka sijaitsee Lachissa. Lähde on ihan vähän matkan päässä autotiestä ja perille pääsee kävellen. Lähteen vesi on kirkasta ja uskotaan, että huuhtelemalla kasvonsa lähteen vedellä, rypyt lähtevät pois. (Testasin tätä, mutta tuloksia ei vielä näy... ;))

Viimeiseksi lisään tähän kuvat vuorilta alas Pafokseen. 
Mitä muuta voi enää kirjoittaa kuin kiitokset meidän ihanalle ystävällemme Katjalle, joka on ollut oppaana ja kuskina joka päivä <3 Kiitos!

Kommentit

  1. Kävin katsomassa nämä Kyproksen matkakuvat, ja mun täytyy nyt varmaan lisätä Kypros mun matkalistalle!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa! Ja lentoja saa edullisesti esim. Norwegianilta, kun ajoissa varaa. Joka lantin arvoista lomailla Kyproksella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit