Espanjan auringossa

Suomen kesä on arvaamaton, mutta Espanjan Costa del Solilla paistaa nimensä mukaisesti kesäisin takuulla aurinko. Tulimme viettämään viisi päivää tänne Fuengirolaan. Meillä on auto vuokrattuna, joten kuvissa tulee näkymään muitakin lähialueen kaupunkeja :)

En ihmettele yhtään, että moni suomalainen on siirtynyt viimeistään eläkepäivillään asumaan Etelä-Espanjaan ympärivuotisesti. Talvella ei tietenkään ole tällaisia 30 asteen lämpötiloja, mutta takuulla leppoisempaa sään suhteen kuin Skandinaviassa. No, me tulimme lomailumielessä ja satunnaisenkin turistin täällä on hyvä olla. Mitään seikkailumatkailua Aurinkorannikolla brittien ja saksalaisten seassa oleminen ei ole vaan oikeaa löhöilyä ja helposta elämästä nautiskelua. Se sopii minulle, koska en todellakaan pidä rinkan kantamisesta tai eritasoisissa motelleissa nukkumisesta. Haluan viettää helppoa elämää enkä raahata mitään käsilaukkua painavampaa mukana yhtään mihinkään :)

Meidän hotelli, El Puerto, on Fuengirolan rantakadun varrella ja ensimmäinen kuva on hotellin parvekkeelta. Ranta jatkuu silmän kantamattomiin ja Fuengirolasta itään Torreblancan ja muiden alueiden jälkeen, vastaan tulee Benalmadena sekä Torremolinos, jotka ovat myös suomalaisten suosimia paikkoja. Meidän parvekkeelta ei sinne asti tietenkään näe, mutta maisema säilyy aikalailla samanlaisena useita kilometrejä: auringonottajia rantatuoleissa, ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja erilaisia baareja sekä kahviloita hotellien kanssa rinnakkain.
Aamuihin kuuluu muun muassa lähikahvilan tuorepuristettu appelsiinimehu. Emme ottaneet hotellin aamupalaa, vaan päätimme valita lähellä olevista kahviloista parhaan aamupalapaikan. Tähän asti olemme istuneet joka aamu sama paikassa, koska hyvä löytyi ensiyrittämällä.Lämpö, Välimeren turkoosi hohde, vaaleat kivitalot ja kukkivat puut ja pensaat ovat tehneet minuun vaikutuksen. Vaikea edes valita, mitä kuvia liitän tähän kirjoitukseen. Olen pitänyt kameraa visusti mukanani, koska kuvattavaa tulee jatkuvasti vastaan!Eilen söimme illallista pienessä Mijas-nimisessä vuoristokylässä, joka on tunnettu aaseistaan. Taksi vei meidät perille ja kaikeksi onneksi hotellimme vastaanotossa osattiin suositella tunnelmallista tapaspaikkaa Koco Cafe'ta erään Mijaksen aukion laidalla. Kun pimeä oli laskeutunut ja olimme syöneet lautasemme tyhjiksi, kävelimme vielä näköalapaikalle ihastelemaan näkymää Mijaksesta alas kohti Fuengirolaa. Kaupungin valot tummaa taivasta vasten olivat upeat!Olemme ehtineet käydä myös Puerto Banuksessa ja tänään Benalmadenan perhospuistossa, mutta kerron niistä lisää tulevissa postauksissa! Ihanaa iltaa kaikille teille <3
Kommentit

Suositut tekstit