Uusi kukkapöytä ja kiva vappuviikonloppu

Puuhastelija ei malta mieltään vappuviikonloppunakaan! Ihanan aurinkoinen sää on ohjannut meitä perinteisiin vappupuuhiin kuten vesi-ilmapalloja heittelemään. Pallojen plötsäyttely tekee aikuisellekin hyvää! :) Piknikin, pallojen täyttämisen ja heittelyn lisäksi hommailun kohteeksi joutui vanha jakkara. Olen käynyt "dyykkaamassa" jakkaran jo yli vuosi sitten eräältä jätelavalta. (Taas tämä minun pimeä puoli paljastuu - jos ei metalliroskis niin jätelava :D) Se oli kertakaikkisen karseassa kunnossa, mutta sehän tekee uudistustyöstä vain entistä mielekkäämpää! 


Jakkaran pinta oli halkeillut ja istuin lohkeillut. Kotoa ei kuitenkaan löytynyt hiekkapaperia, joten hiominen jäi väliin. Se ei haitannut hommaa, koska ruokapöydästä ylijäänyt Jeanne d'Arc -maali tarttui pintaan hyvin ja pahimmat kolhut peitti Pip Studion tapetti. Tein tapetinpalasta jo aiemmin olohuoneen tauluun taustan, mutta sitä oli sopivasti vielä jäljellä. (Ja kuten kuvasta huomaatte, en jaksanut etsiä olohuonetta kummoisempaa tuunauspaikkaa ja lattiankin suojasin vain vanhalla kylpypyyhkeellä. Aitoa Strömsötä! :))


Leikkasin ensin jakkaran päälle pyöreän kappaleen ja sitten otin kukkakuvioita sen mukaan, mitä tapetista kauniisti irti sai. Pip Studion tapetit sopivat tämäntyyliseen työhön hyvin ja niitä löytyy myynnistä netin kautta myös metreittäin, ettei tarvitse ostaa suotta koko rullaa.

Kun tuoli oli maalattu (vain kertaalleen, koska maali ei olisi riittänyt toiseen kerrokseen kauttaaltaan), ryhdyin kiinnittämään kuvioita. Käytin aluksi remontista jemmaan jäänyttä tapettilimaa, mutta vaihdoin decoupage-lakkaan, kun tapettiliima ei kiinnittänyt kuvioita riittävän napakasti ennen kuin niitä oli painanut jakkaraan kiinni sormilla muutaman minuutin. Decoupage-lakka oli parempi vaihtoehto, koska en halunnut käyttää koko päivää liimausprojektiin ;)

Istumakäyttöön en jakkaraa aikonutkaan laittaa vaan siitä tuli pöytä parvekekukille, jotka viime kesänä kärsivät varjosta ja betonin viileydestä parvekkeen lattiatasolla. Kukat vielä puuttuvat, mutta näpsäkkä jakkara tarjoaa niitä myös omasta puolestaan!


Millä sitten vappuna herkuttelimme? Superhelppotekoisella jälkkärillä perinteisten grillattavien päätteeksi. Tämän kakun pohjaan tulee vain 10 Digestive-keksiä murskattuina ja n. 50 grammaa sulatettua rasvaa keksimurujen joukkoon sekoitettuna. Muruseos levitetään sen jälkeen irtopohjavuoan pohjalle ja päälle vatkataan 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Koko komeus muutamaksi tunniksi pakastimeen ja kun tarjoilun aika tulee, päälle loraus kinuskikastiketta! Mmmmh! Tämä on hyvää :)Bianchikin palasi tänään talvisäilöstä tallilta. En ole tällä hetkellä maratonkunnossa, mutta eiköhän peruskunto pyöränselkään nousemiseen riitä, kun huomenna siihen olisi ainakin tunnin verran aikaa. 

Säilytän pyörää parvekkeella kesäisin ajokauden aikana, koska tuntuu, että sen säilöminen kerrostalon pyöräkellarissa olisi liian uskaliasta. Meidän talossa asuu tosi mukavaa porukkaa, mutta koska tämä pyörä on ollut iso sijoitus, en halua ottaa sitä riskiä, että joku käy ruuvaamassa siitä jonkun osan irti kiusallaan tms.  Tyttäreni tosin antoi jo viime vuonna palautetta pyörän säilytyspaikasta: "Äiti, tämä on pareke eikä mikään pyöräkellari!" :D 


Kyltti parvekkeella kertoo tyttöni mielipiteen, mutta saa kai äitikin olla joskus arjen anarkisti? ;) (Oikeasti löysin kyltin Tukholmasta ja se muistutti minua iloisesti käymästämme keskustelusta, joten nappasin sen parvekkeen somistukseksi.)Näin on vapunvietto tänä vuonna saatu loppuun ja ensi vuonna sen osalta uudet kujeet. Huomenna töihin, mutta kuukauden päästä onneksi on edessä jo kesäloman aloitus, jes! Toukokuussa ollaan!

Kommentit

Suositut tekstit