Kukat kukkivat!

Kukkapäivä! Ennen kuin ehdin aamulla kävellä edes juna-asemalle asti, pääsin jo ihastelemaan tulppaanien väriloistoa. Nämä olivat hiljaisen autotien varrella pienen nurmialueen keskellä. Niin täyteläisen punaisia että! 


Kukka-aihe ei päättynyt aamuun, sillä teimme iltapäivällä retken Ikeaan, kun äiti halusi uusia mökin petivaatevarastoa. Bensarahaa en suostunut ottamaan, joten palkkio tuli uuden orkidean muodossa. Orkidea etsii vielä vakiopaikkaansa ja sen hetken se saa viihtyä tiskipöydällä. En myöskään ikinä viitsi välittömästi asettaa uutta tulokasta vanhojen viereen, koska silloin tulee otetuksi liian suuri riski mahdollisten tuholaisten leviämisen suhteen. Uusia orkkideoja kannattaa tarkkailla tovi, ettei niiden mukana kulkeudu kirvoja tai muuta yhtä ikävää. Tämän kultaisen vinkin sain kerran orkideaharrastajaystävältäni enkä ole uskaltanut olla noudattamatta sitä ;)Kotini valaistusolosuhteet (etenkin tyttäreni huone, jossa on aamuaurinkoon päin oleva ikkuna) ovat suotuisat orkideojen kasvattamiseen. Kaksi kukkaa viettää tällä hetkellä kukatonta kautta vaatekaappien päällä, mutta yksi avasi viime viikolla melkein vuoden tauon jälkeen keltaiset kukkansa. Se innostui selvästi kevään valosta ja pienestä lisälannoitteesta! Ensimmäiseksi auennut kukka näyttää tältä:


Orkideat eivät viihdy suorassa auringonvalossa, sillä paahde polttaa niiden lehdet helposti. Viidakossa eläessäänhän ne kasvavat muiden puiden lehtien varjossa nauttien kosteudesta ja hajavalosta. Siksi puolivarjo yhdistettynä satunnaiseen suihkutteluun ilmankosteuden lisäämiseksi toimii kerrostalo-olosuhteissa parhaiten. Kastelukerrat ovat minun kukilla keskimäärin viikon välein.

Illalla vielä asettelin muutaman pikkukukan - yhden gerberan ja yhden oksan keltaista krysanteemia - television viereen. (Huom! taustalla menossa oleva Puutarhaunelmia-ohjelma, joka alkoi taas uusilla jaksoilla - selvä alkavan kesän merkki!) :)
Tapani on tehdä vaihtuvia asetelmia koriste-esineistä milloin mihinkin. Nyt nostin tv-tasolle kukkien viereen kaksi tuikkukippoa ja mansikkaisen korurasian. Kynttiläaika ei ole toukokuussakaan ohi, vaikka kynttilöiden määrä on minimissään tähän vuodenaikaan. Elokuun pimeiden iltojen saapuessa niitä on monin verroin enemmän pitkin pöytiä ja parveketta :) Mutta siihen on vielä hyvä tovi ja sitä ennen eletään koko kesä ja nautitaan kukkaloistosta!

P.S. Yksi kauneimmista koskaan ottamistani kukkakuvista on pari vuotta sitten Keski-Suomessa Nilakka-järvellä ikuistamani lumme. Otin sen iPhone 5:lla lähellä tumman järviveden pintaa eikä kuvaa ole käsitelty mitenkään. En tiedä, mutta valkoisen kukan kirkkaus melkein mustaa taustaa vasten on vaan mielestäni upea! Suomen luontoa kelpaa kuvata!Kommentit

Suositut tekstit