Hyvästit hyllylle

Se lähti! En ole koskaan tykännyt kaksi vuotta olohuoneessa olleesta Ikean kirjahyllystä, jonka sain aikoinaan ilmaiseksi äitini työkaverilta, ja aamupäivällä käärin hihat ja heivasin sen pois. Tyhjensin tavarat, irrotin ruuvit ja sain hyvin hyllylevyt pinottua eteiseen. Koko kapistus on höttöä lastulevyä, joten muskeleille ei ollut paljonkaan töitä. Laitoin ilmoituksen nettikirppikselle, pyysin pikaista hakua ja huomenna hyllyn osat lähtevät uuteen kotiin, jes! Makuja on monia, joten toisaalla hylly varmasti saa kiittäviä katseita - siistihän se on ja ihan käyttökelpoinen sinänsä. Ei vain yhtään minun mieleiseni. 


Olohuone avartui kummasti ja vaikka olen jo pitkään kypsytellyt mielessäni suunnitelmia, millaisen tason tai hyllykön haluaisin vanhan tilalle, nyt alkoi tuntua, etten ehkä mitään. Kirjoille ja valokuvakehyksille pitäisi tietysti olla jokin  sopiva paikka, mutta en tiedä, kuinka iso osa tavaroista on todella säilyttämisenarvoista. Tässä se pienen kodin ydinkysymys on: mikä on sellaista, mitä haluaa säilyttää ottaen huomioon, että sen myötä neliöt on pois muusta käytöstä.

Siirsin hyllyn paikalle toisen lempinojatuoleistani ja kun vanha yöpöytä tuntui liian massiiviselta, vaihdoin sen ja pienen pyöreän pöydän paikkoja. Oikeaa möbleerausta! :)
Kirjat jäivät vielä odottamaan omaa paikkaansa ikkunan alle, mutta pokkariosasto saattaa siirtyä kierrätykseen kokonaan. En osaa vielä tänään päättää, mihin "kirjallinen aineisto" kulkeutuu, joten antaa ajatuksen kypsyä pari päivää.


 Sisustus ja kodin järjestely on sellaista, että toisinaan nopeat päätökset ovat parhaita ja saavat kodin tuntumaan ihanan uudelta ja raikkaalta, mutta joitakin siirtoja täytyy pohtia tovi, jottei tule tehtyä virheliikkeitä turhassa kiireessä. Kävin iltakahvilla ystäväni luona ja hän ehdotti kirjojen säilytyspaikaksi Boknäsin kirjakarusellia, siis sitä matalaa neliskulmaista kirjahyllyä, jota saa pyöritettyä niin, että kirjoja voi laittaa hyllyn kaikille sivuille. Googlailin netistä kuvia ja jos tilillä olisi 300e ylimääräistä rahaa, saattaisin sellaisen hankkiakin käytettynä :) (Uuden hinta huitelee 500 eurossa, grr!)

Surullisinta tällä hetkellä on korkokenkien kohtalo. Ne joutuivat paraatipaikaltaan ahtaaseen metallikoriin sikin sokin, vaikka niidenhän pitäisi päästä ulkoilemaan Helsingin yöhön piiiiitkästä aikaa! Mikä mummo minusta on tullut, kun korkokengistäkin saa vain pyyhkiä pölyjä?!? Kommentit

Suositut tekstit