Helatorstaiviikonloppu Korppoossa osa 1

Olen onnentyttö, kun pääsin viettämään pitkää viikonloppua Korppooseen Turun saaristoon nyt, kun kesäinen sää alkoi juuri helliä meitä! Tulimme eilen illalla Paraisten, Nauvon ja kahden lossin läpi tänne rauhalliselle, kauniille saarelle.
 
Jo lossilla tuli niin kesäinen olo ja tuntui, ettei ehkä mitään kauniimpaa voi Suomessa edes olla kuin nämä merimaisemat! Tai ainakin kerrostalolähiössä arkeaan viettävälle tämä on mitä suurinta eksotiikkaa :)
 


 
Korppoossa on merimaisemien lisäksi myös paljon kivoja retkikohteita, joissa kannattaa käydä, jos tänne tulee. Me liikuimme heti aamusta pyörillä, kun ilma oli niin kirkas eikä ulkona vielä ollut kovin kuumakaan. Ohitimme muun muassa Korppoon kotiseutumuseon ja kävimme pyörähtämässä sen pihassa.
 
 
Sen jälkeen oli ehdottomasti päästävä kylän parhaaseen putiikkiin Amalias Hemiin (http://amaliashem.com/), joka on samassa talossa Dag 15 -majatalon kanssa aivan Korppoon torin kupeessa. Amalias Hemissa on ihania maalaisromanttisia sisustusjuttuja vaikka kuinka paljon. Seuralaiseni ei ole maailman kärsivällisintä shoppailuseuraa ;), mutta ehdin kuitenkin ottaa muutaman kuvan teille näytettäväksi :)
 
 
 
Amalias Hemissa näkyy, että sitä on rakennettu rakkaudella ja lisää myymälätilaa on kuulemma tulossa. Muistanette varmaan, että keittönpöytää varten sain hankittua Jeanne d'Arc Living -maalit täältä - silloin en tosin itse päässyt paikalle. Maaleja löytyy liikkeestä hyllyllinen.
 
 
Ja sitten kaikkea muuta kivaa!
 
 
 
 
 
Amalias Hemissa on myös vaatepuoli, jossa on kauniita pellavavaatteita, koruja ja kenkiä.
 

 
Lomapäivät Korppoossa jatkuvat, joten kirjoitan ja liitän lisää tunnelmakuvia tänne lähipäivinä. Olisi muuten väärin olla mainitsematta, kuinka mukavia täkäläiset ihmiset ovat. Oma ruotsin kielen taitonihan ei totisesti päätä huimaa, mutta kaikki kohtaamani ihmiset ovat ystävällisesti vaihtaneet suomeen, jos en ole ymmärtänyt heidän sanomaansa - tai saanut vastattua ruotsiksi. Muutenkin korppoolaiset ovat niin hyväntuulisia, että sitä on vaikea uskoa :) Ehkä kauniit maisemat ja raikas meri-ilma vain tekee ihmisen sielulle hyvää ja pitää mielen iloisena! Harva kai tällaisessa paikassa jaksaa murjottaa :)
 
Aurinkoista viikonloppua kaikille! Muistakaa laittaa voiteita, ettei iho pala! :)
 
 P.S. Päivä päättyi valtavaan jäätelöannokseen Buffalo-ravintolassa kera kermavaahdon.
 
 
Maha täynnä voi vilahtaa peiton alle ja täyttää ajatuksensa ihanalla uudella lehdellä, jonka hankin päivällä Amalias Hemista. :) Mitä muuta lomapäivään edes voisi mahtua? <3 En totisesti osaa esittää yhtään lisätoivetta!
 
 
 
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit