Teippiä tapetin sijaan!

Syysflunssa löysi meidänkin perheeseen ja tänään jäin nuhaisen pikkupotilaan hoitajaksi kotiin. Alkuviikko oli kiireinen, mutta tänään oli aikaa tehdä rästihommat pois työlistalta ja keskittyä sen jälkeen teippiprojektiin. Muistattehan sisustusteipit, joista kerroin Habitare-messujen yhteydessä? Sieltä ostin kokeeksi yhden leveämmän teippirullan, joita Teippitarha (www.teippitarha.fi) myi.


Mietin pitkään, mihin testaisin teippiä. Sisustusteippien hyvä puoli on, että ne pysyvät napakasti kiinni muovi-, maali-, lasi- ym. pinnoilla, mutta lähtevät myös irti, jos kuvio alkaa kyllästyttää. No, kohteeksi valikoituivat keittiön ovenkarmit, joiden maalipinta ei enää ole aivan uutuutta hohtava ;) Karmit ovat peräisin 70-luvulta...


Haasteena teippauksessa oli, että teippi oli sentin verran karmia leveämpi ja jouduin saksilla kaventamaan sitä. Teipin reunasta oli vaikea saada suora, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Nikertäminen kannatti!

Tämä on muuten vuokra-asujalle oiva konsti piristää asuntoa, jos esimerkiksi vuokranantaja suhtautuu nihkeästi maalaamiseen tai tapetointiin. Muuton yhteydessä teipit vain pois ja asunto on ennallaan. Poistaminen vie korkeintaan pari minuuttia!


Ovenkarmien jälkeen käsittelyyn pääsivät Ikeasta aikoinaan ostamani jakkaran jalat. Ne olivat paljon nopeammin teippailtu kuin ovenkarmit ja teipin sävy sopi hyvin kirkkaan keltaiseen istuinosaan.Kolmas kohde olivat pikkumaljakot. Niitä helpompia koristeltavia ei taida enää ollakaan. Pikkupätkä teippiä riitti ja lasimaljakko sai uuden ilmeen. Leveämpää maljakkoon otin toisen väristä teippiä ja kun koristeet olivat paikallaan nappasin parvekkeen pelargoniasta kukkavarren liljan nupun kaveriksi.Kynttiläaika pimenevinä iltoina näkyy myös parvekkeella. :) Pelargoniat viihtyvät syksyn viileydessä parvekkeella yleensä kesääkin paremmin. Tämä vuosi ei tee poikkeusta. Kukkia piisaa vielä vaikka kuinka ja kynttilälyhty sopii niiden seuraksi!
Nauttikaa tekin sadeilloista ja jos kotona tekee mieli hommailla jotain pientä, teippirulla ja sakset vaan käteen!

P.S. Olen edelleen ollut erittäin tyytyväinen kaikkiin kodin jo raivattuihin osiin! Joka kodin raivausopas on ykkösjoululahjavinkki monelle sukulaiselle ja ystävälle :)
Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Teippitarhan teipit täälläkin kovassa käytössä, kivan näköistä ja tosiaankin värikästä sulla ��

    VastaaPoista
  3. Minua on myös mietityttänyt paljon, miksi monet sisustusratkaisut tehdään niin pysyviksi. Vaihteluhan virkistää! Vaihtelua on myös kiva tehdä muutoinkin kuin sisustustyynyjen väriä vaihtamalla (ikuinen klassikkomuuttuja suomalaiskodeissa!).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit