Foccacionmakuista arkea epäjärjestyksen keskellä

Voihan arki, arki ja arki! Sitä tämä elämä jälleen on mitä suurimmassa määrin. Töitä, ekaluokkalaisen saattamista kouluun ja hakua iltapäiväkerhosta, pyykinpesua, pieniä lenkkejä, jos aikataulu antaa myöten ja niin edelleen.

Illan vapaina hetkinä se näyttää tältä (koska inspiraatiota tarvitaan aina ja lämmin tee on syyskuun ykkösjuoma!):


Mutta jos rehellisiä ollaan koti näyttää useimmiten tältä...


...eli viikatuilta pyykeiltä, jotka eivät millään meinaa siirtyä kaappiin asti...


...ja tältä eli kirpputoritavaroilta, jotka odottavat vielä kaksi päivää ennen kuin lähtevät myyntiin.


Ja jos jossain on siistiä, tyhjää tilaa, sen valtaavat nopeasti petsit, jotka ovat tällä hetkellä ekaluokkalaisen suosikkileluja. (Huomatkaa muuten vasemmalla äskettäin meille muuttanut laiskiaispets, joka poseeraa uniriepunsa kanssa! ;))

No, sekasotkua on ihan eri tavalla kuin kesälomalla ollessa, jolloin tavaroita ehti asetella paikoilleen aavistuksen aktiivisemmin, mutta mitäs tuosta - välillä olen ehtinyt sentään laittaa ruokaakin ja jopa kokeilla uutta ystävältäni saatua foccacioleipäohjetta!

Kuvaa valmiista leivästä ei valitettavasti ole, koska tekele hävisi niin nopeasti uunista tultuaan, mutta ennen paistamista leipä näytti tällaiselta:


Ohje oli helppo eikä taikinaa tarvitse vaivailla kädet vääränä. Jaan ohjeen tässä teille, koska olisi huutava vääryys pantata sitä itsellä :)

Taikinaan tulee 25 g tuorehiivaa ja 3,5 dl kädenlämpöistä vettä (liuota hiiva veteen). Lisää sitten 3 rkl oliiviöljyä, 1,5 rkl suolaa ja 1 rkl juoksevaa hunajaa, 2 dl durumjauhoja ja 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja. Taikinan tulisi olla suht löysää, jonka jälkeen se voi levätä 30 minuuttia leivinliinan alla.

Kaada lepohetken jälkeen taikina noin 25cm*30cm levyiseen vuokaan, jossa on voideltu leivinpaperi. Anna taikinan levätä toiset 30 min.

Sen jälkeen voit valita mielesi mukaan foccacion päälle esim. minitomaatteja ja fetaa sekä kaataa kaiken kukkuraksi ennen paistoa (250 astetta, 10-15min) seuraavanlaisen seoksen:
4 rkl oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynttä, 1 rkl basilikasilppua, 1 tl mustapippuria ja 1 rkl sitruunamehua.

Kun valmis foccacio tulee uunista, voitele se vielä tilkalla oliiviöljyä. Herkku kuuluu syödä lämpimänä, joten jäähtymistä ei tarvitse odotella! :) 

Huomautan kuitenkin kokemuksen syvällä rintaäänellä, että reilun kolmasosavuoallisen syöminen alkoi jo aiheuttaa hieman turvotusta...

P.S. Jos joku päivä maisema tuntuu hirvittävän harmaalta, piristystä voi hakea Esplanadin puistosta, jossa puut ovat edelleen pitäneet pilkulliset "paidat" yllään :)




Iloa syyskuuhun kaikille! <3





Kommentit

Suositut tekstit