Kuinka monta haarukkaa tarvitsen?
Raivausilta numero 1 ja ensimmäinen kohde: ruokailuvälinelaatikko. Aloitin homman kartoittamalla tilanteen ja kippasin kaikki laatikon sisältämät tavarat lattialle, jonka jälkeen lajittelin ne pinoihin. Lusikat, haarukat, veitset, 2 juustohöylää, 2 purkinavaajaa, kakkulapio... Ruokailuvälineisiin, jotka omistan, ei liity mitään erityisiä tunteita, joten siksi tämä oli helppo raivauksen aloituskohde.
Mutta miten minulla voi olla esimerkiksi 6 pientä haarukkaa, kun olen koko ajan luullut, että niitä on laatikossa kaksi? Mitä teippirulla tekee ruokailuvälinelaatikossa? Ja miten kaksi eriparista syömäpuikkoa ovat tänne päätyneet?
Hankalammaksi raivauksen tekee epätietoisuus siitä, kuinka monta haarukkaa tai veistä oikeasti tyttöni kanssa tarvitsemme. Meillä on pieni astianpesukone, joka pesee tiskit yleensä kerran päivässä, joten ihan tolkutonta varastoa ei tarvita. Mutta onko neljä haarukkaa liian vähän? Tarvitaanko veitsiä enemmän, koska niillä voidellaan myös leipiä?
Päädyin ottamaan harkitsemisastian käyttöön.
Jätin käyttölaatikkoon 5 haarukkaa, 6 veistä, 4 isoa lusikkaa ja 4 pientä lusikkaa. Loput nostin ylähyllylle harkitsemisastiaan. Pois lähti myös toinen juustohöylistä, mutta otan sen takaisin, jos yksi tuntuu liian vähältä. Syömäpuikot lensivät roskiin, klemmarit, kuminauhat ja nuppineula ns. tuhattavaralaatikkoon (taitaa olla kaikkien raivausohjeiden vastainen loota!). Lopputulos on mieltäylentävä, kun vertaa edellisestä postauksesta löytyvään lähtötilannekuvaan!
Järjestyksen ylläpitäminen ruokailuvälinelaatikossa on haastavaa, koska Ikea eikä mikään muukaan taho tunnu myyvän 70-luvun keittiön kapeisiin vetolaatikoihin sopivia sisäkoteloita (siis niitä lokerikkoja, jotka pitävät ruokailuvälineet toisistaan erillään). Mielenkiintoista silti nähdä, kuinka homma toimii! :) Eihän elämä parista haarukasta kiinni ole, mutta jotenkin se vain tuntuu hauskalta ajatukselta, että 5 haarukkaa todella riittäisi arjen pyörityksessä. :D Niin, juhlatilanteet pitää miettiä sitten erikseen, mutta ehkä osa harkitsemisastian sisällöstä voisi jäädä "juhlavarastoksi". Olikohan Alasentien kirjassa neuvoa tähän?
P.S. Tämän yhden kuvan ajattelin ensin sensuroida, mutta muutin mieltäni, koska se on realismia, jota sosiaalisessa mediassa liian harvoin näkee. Roskat ruokailuvälinelaatikon pohjalla! Grr... Ei sentään mitään pahempaa!
Tyhjennyksen jälkeen pyyhin laatikon ja asettelin vasta sitten sinne takaisin valikoidut ruokailuvälineet.
Ja kyllä - hyvä mieli ja aikaansaanut olo tuli! :)
Kommentit
Lähetä kommentti