Habitaren huumaa

Miten esteetikko ja sisustusintoilija mieluummin työviikkonsa päättäisi kuin suuntaamalla työt hoidettuaan Habitareen? Ei kai hauskempaa iltapäivää voisi olla :) 

En tosin tullut ajatelleeksi ajoissa, että olisihan mukaan voinut pyytää jonkun kaverinkin, mutta toisaalta harva irtautuu töistään perjantaisin vielä 11.30 aikaan. Puoliltapäivin Messukeskus oli vielä rauhallinen ja sain tutkia näytteilleasettajien messupaikkoja kaikessa rauhassa.

Mikä Habitaren anti tänä vuonna sitten oli? Muutama in-juttu on helppo listata jo ihan siitäkin syystä, että ne ovat jo tovin täyttäneet suurimman osan suomalaisten sisustuslehtien sivuista: vihersisustaminen eli ruukkukasvit kotona, puu ja paperi materiaaleina, suurikuvioiset tapetit, jotka hiljalleen häivyttävät suomalaisten kotien (liikaa) vaaleutta ja mustavalkoisuutta sekä kestävä kehitys ja kierrätysmateriaaleista valmistetut designtuotteet. Syksyllä kuvaan astuvat myös lyhdyt, kynttilät ja nyt kovasti muodissa olevat pallovalosarjat - jollainen omasta kotoanikin löytyy. Näitä kaikkia Habitaressa oli  näytillä ja kaupan - ja paljon, paljon muuta.

Mielenkiintoisin ja omasta mielestäni visuaalisesti innostavimmin koottu osasto oli Signals, joka "paketoi inspiroivasti tulevaisuuden ja tiedon, mikä huonekalumuotoilussa ja sisustamisessa tulevaisuudessa puhuttelee" (lainaus messuoppaasta). Signalsin on koonnut trendianalyytikko Susanna Björklund. Tässä kuvia sieltä:


Etenkin vihersisustamisen edelleen kohoava aalto näkyi Signalsissa. "Viidakkosohva" oli ehdoton lempparini - se on jotenkin niin ihanan villiintynyt! 

Värimaailman vihertyminen näkyi muuallakin kuten Tikkurilan vuoden 2016 värivalinnassa:
Teippaaminen on myös pop ja sitä olen itsekin kokeillut vähän. (Muun muassa pyykkikone sai jo viime talvena raidat kylkeensä.) Habitaressa teippivalikoimiaan esitteli Teippitarha-niminen yritys, jolla omat blogisivut teippausideoita varten: http://teippitarha.blogspot.fi. Visiitti sivuille kannattaa, jos haaveilee jostain pikkupiristyksestä kotiin alle 10 euron budjetilla (alle 5 eurollakin pärjää, koska halvimmat rullat on n. 3,50e/kpl). Teipeillä voi tehdä tosi nastoja juttuja kuten reunustaa taulunpaikkoja tai antaa lipastolle uuden reunakuvioinnin! Ja kun teipin joskus irrottaa, mitään jälkeä ei pitäisi jäädä. Jos asuisin vuokralla, tämä olisi minun tuleva taideprojekti tapetoinnin sijaan.Ostin itse yhden rullan 5cm leveää teippiä, jotta saan testata edes vähän, miltä se näyttää livenä omassa kodissa. Paikka vain on vielä hakusessa... Toisen rullan sain lahjaksi, kiitos siitä!


Muita tosi kivoja messuosastoja olivat Papershopin (www.papershop.fi) oma kulmaus...Maheka Vintage Stylen (www.maheka.fi) myyntipaikka, jossa oli retrotapeteilla päällystettyjä säilytyslaatikoita... ja Habitaren antiikkipuoli.Toinen kotiintuomiseni oli kaksi bambukankaista tiskirättiä. Toiseen on painettu sienikuvio (tätä se sienihulluus on, josta kirjoitin aiemmin!) ja toiseen iloiset porkkanat. Löysin ne Kiertin standilta, jossa myytiin myös muun muassa keittiöpyyhkeitä. Olen edelleen siinä uskossa, että kauniilla siivousvälineillä kodin puhtaanapitotoimet ovat pienemmän kynnyksen takana ;)


Ai niin ja vielä oli kassissa 10 euron messutarjous: Joka kodin raivausopas!


Tämä on minun askel kohti ns. konmarituksen maailmaa. Aion perehtyä muotivirtauksen mukana tähän filosofiaan, joka pistää meidät pohtimaan tavaroiden tärkeyttä ja sitä, kuinka paljon iloa ne tuottavat. Vielä olen sitä mieltä, että satun vain olemaan persoonallisuus, jolle kauniit esineet oikeasti tuovat hyvää mieltä. Pitää ihmisen silti kotiinsa mahtua eikä kaikkea tarvitse itse omistaa :) Mielenkiintoista lukea, mitä raivausoppaalla on sanottavana ja mitä vinkkejä se antaa viihtyvyyden säilyttämiseksi. Lupaan jakaa parhaat palat kanssanne ja kirjaakin saa pyytää lainaan! 

Ihanaa viikonloppua ja Prinssi Alexanderin ristiäispäivää! :) :)

P.S. Habitare on sunnuntaihin asti auki, joten sinne vaan, jos muuta ohjelmaa viikonlopulle ei ole!

Kommentit

Suositut tekstit