Tuumasta toimeen

Ehkä jo olettekin hyvin ymmärtäneet, minä olen toiminnan nainen. Kun jotain päätän toteuttaa, käärin hihat ja ryhdyn hommiin. Eilen en malttanut pitää sormiani irti läppäristä ja nettikirppissivustolta, kun vanhan kirjahyllyn myynti oli sujunut niin nopeasti ja vaivattomasti. Googlailin, mallailin, etsin ja sitten silmäni siihen osuivat: lähistöllä myytävänä olleeseen kirjakaruselliin, jonka omistaja halusi päästä siitä nopeasti eroon (ja oli näin ollen valmis myös tinkimään varsin paljon hinnasta)! Jes! Ei muuta kuin isompi auto lainaan, äidiltä väliaikaista sponsoriapua (äiti malttaa aina odottaa, että maksan velan seuraavana palkkapäivänä takaisin!) ja osoite puhelimen karttahakuun!

Lopputulos on tämä: Kaikki vanhassa kirjahyllyssä olleet kirjat mahtuivat tähän uuteen hyllyyn, vain muille esineille on pitänyt etsiä uudet sijoituspaikat. Voi olla, että jossain välissä sommittelen valokuvista vielä jonkinlaisen kollaasin hyllyn yläpuoliselle seinäpinta-alalle. 

Kirjakarusellin haaste on sen syvyys, joka pakotti asettamaan suuremmat kirjat sivuttain hyllyyn. Kokonaisuudesta tuli kuitenkin mielestäni juuri niin kiva kuin olin ajatellutkin :)

Toisen uuden löydön tein Iso-Roobertinkadun K-kaupasta töistä päästyäni. Pikkuleipäainekset lasipurkissa viittä vaille valmiina leivottavaksi - seokseen täytyy lisätä vain 90g rasvaa ja yksi muna. Ostin yhden purkin testattavaksi ja jos lopputulos eli suklaakeksit ovat maukkaita, tässä on uusin lahjaidea, jota alan hyödyntää :) En vain tiedä, myydäänkö näitä muissakin K-ryhmän kaupoissa. 

Tykkään lahjoista, jotka ovat jollain tapaa konkreettisia (ei pelkkä raha tai lahjakortti), mutta toisaalta sellaisia, ettei niistä kerry turhaa tavaraa kotiin. Kukat, kynttilät, servetit ja karkit plus suklaat ovat suosikkejani. Tottakai toisinaan on kiva jotain tavaraakin saada, jos lahjan antaja tuntee tyylini ja tietää, millaisista jutuista ilahdun. Itse olen varovainen niitä antamaan. Keksipurkki-ideassa yhdistyvät hyvin tietty konkretia ja mielihyvä herkuista. Lahjasta voi toki tehdä vielä persoonallisemman purkkia tuunaamalla ja kiinnittämällä siihen itsetehdyn tai -valitun kortin.

Pikkuleipäaineksethan voi toki itsekin koota lasipurkkiin lahjaksi ystävälle tai miksei vaikka opettajalle lukuvuoden päätteeksi. Sopivan ohjeen löydyttyä kuivat aineet täytyy mitata ja kaataa raidoiksi purkkiin ja päälle väripilkuksi jotain karkkeja. K-kaupan yhdessä pikkuleipäpurkkivaihtoehdossa (huom! hieno yhdyssana :D) näytti olevan pieniä vaahtokarkkeja viimeisenä kerroksena. Omassani on Smartieseja. Purkin kylkeen täytyy lisätä ohje aineista, joita taikinaan kuiva-aineiden lisäksi tulee laittaa. Muuten purkin koristelussa ei ole mitään rajaa! Ideoita pulppuaa taas päähän sitä tahtia, että tätä on kyllä pakko kokeilla ;) 

Kohta on aikaa testailla yhtä sun toista, kun kesäloma alkaa kolmen päivän päästä... Viimeinen rutistus enää! Hyvää yötä kaikille ja huomenna uuteen päivään uusin voimin!

P.S. Kesä on ruukkuyrttien jatkoviljelijän kulta-aikaa :) :)Kommentit

Suositut tekstit