Lux Helsinki

Tammikuun alun Helsinki on lumeton ja pimeä, mutta nyt on neljänä iltana mahdollisuus nauttia valoista pimeyden sijaan! Lux Helsinki valaisee kaupunkia 6.-10.1. ja me kävimme pienen kierroksen jo heti tänään tapahtuman avajaisiltana. 

Liikuimme omalla autolla ja miinuspuoli oli se, miten vaikeaksi kaupunki tekee tällaisten tapahtumien aikana yksityisautoilun. Ulkona oli kylmä eikä meidän tehnyt mieli värjötellä pihalla yhtään kauemmin kuin oli pakko ja siksi teimme "täsmäiskut" Senaatintorille ja Kasarmintorille. Oli miten oli, se kannatti! 

Suurkirkon valoinstallaation on suunnitellut unkarilainen Laszlo Bordos. Musiikin ja valon yhdistelmä oli vaikuttava. Suomesta on vaikea edes löytää toista niin vaaleaa ja valmiiksi massiivista rakennusta valoteoksen taustaksi kuin millainen Suurkirkko on.
Ajoimme myös Kauppatorin kautta ennen Kasarmintorille kaartamista. Kasarmintorilla on teos My light is your light... Se kuvastaa matkalla olevaa pakolaisperhettä ja on kieltämättä koskettava. Pelkät ääriviivat kuvaavat kirkkaina ihmisten asentoja ja jokaisella on mahdollisuus mielessään miettiä, mitä asennot henkilöiden ajatuksista kertovat. 
Käykää ihmeessä katsomassa Lux Helsingin antia, jos reissaatte tai olette pysyvämmin pääkaupunkiseudulla. Kartta ja kaikkien teosten paikat löytyvät nettisivuilta www.luxhelsinki.fi

Loistavaa loppiaista! <3 Kommentit

Suositut tekstit