Keittiön ikkunan vihreät asukit

Meidän keittiön ikkuna aukeaa itään. Sisään paistaa aamuaurinko, mutta iltapäivällä paiste on siirtynyt jo talon toiselle puolelle. Keittiön ikkunan edessä on työtaso ja sen ansiosta tilaa viherkasveille on mukavasti :) 

Kilpipiilea ja monet muut kasvit tuntuvat tykkäävän tarjolla olevista valaistusolosuhteista. Tietysti näin keskellä talvea voisi valoisia tunteja olla enemmänkin, mutta ei lyhyt päivä kaikkia kasveja suututa. Olohuoneeseen olen laittanut yhden kasvivalon ja toisen hankintaa harkitsen.

Sitä ennen investoin kuitenkin vihreään Copenhagen-kukkaruukkuun. Sen syvä vihreys on vain niin kaunis! Olen nähnyt Copenhagen-ruukkuja muutamassa blogissa ja ne sopivat mielestäni osaksi hyvin monenlaisia sisustuksia. Ja hyvin ruukku sopii meillekin <3
Vaihdoin myös orkideoiden kasvualustat, mitä en ole tehnyt pitkään aikaan - moneen vuoteen olisi ehkä oikeammin kirjoitettu. Samalla solmin ruukuille juuttinarusta uudet amppelit, ja sain ne nostettua lähelle ikkunaa. Näin orkideatkin saavat maksimaalisen määrän luonnonvaloa.

Osa orkideoista on tyttäreni huoneessa vaatekaapin päällä, jossa ne viettävät "lepokautta". Siellä ollessaan ne tosin jäävät välillä hieman turhan vähälle kastelulle, mutta niin vain sieltä joku kasvi aina silloin tällöin alkaa kehittää kukkavartta ja yleensä siinä vaiheessa siirrän sen näkyvämmälle paikalle. Orkideoiden viihtyminen on siinä mielessä mysteeri, että kerrostalon sisäilma on aika kuivaa ja orkideat pitävät korkeammasta ilmankosteudesta. Arkena en ehdi suihkupulloakaan niille juuri koskaan näyttää. 
Vielä viimeisenä keittiön kasvina teille esittäytyy aloe vera :) Kevättä odotellessa vihreydestä voi nauttia kotosalla!

Kivaa iltaa ja kotoisia hetkiä toivoo, Anna

Kommentit

Suositut tekstit