Visioita viherpeukaloille

Intouduin viikko sitten, puunasin parvekkeen ja pesin myös parvekelasit. Kiireisinä aikoina kodista (ja kesäaikaan etenkin parvekkeesta) tulee minulle vieläkin tärkeämpi. On ihanaa aloittaa parvekekausi heti kuin vain mahdollista ja pyyhkäistä talvi sieltä pölyrätillä pois!Tällä viikolla viherpeukaloita hemmotellaan Helsingissä, sillä Messukeskuksessa on jälleen Kevätmessut. Edellisen kerran olin samoilla messuilla 2016 ja sen retken tunnelmia voi lukea täältä

Kevätmessuilla on paljon mökkeilyyn ja talotekniikkaan ym. keskittyviä näytteilleasettajia, mutta minä viihdyin enimmäkseen kukkien ja sisustusjuttujen parissa kameroineni.

Messuhalliin on rakennettu paljon asetelmia ja sommiteltu istutuksia inspiraatioksi kävijöille. Itse tykkäsin erityisesti malliparvekkeista, joita oli sisustettu eri teemoilla. Malliparvekkeita katsellessa voi vakuuttua siitä, että pieneenkin tilaan voi tehdä yhtä sun toista ja luoda vaikka millaista tunnelmaa!


Haaveilen aina toisinaan suuresta pihasta, jonne voisi laittaa kukkia ja hyötykasveja sekaisin erilaisiin ja erimuotoisiin kukkapenkkeihin. En kuitenkaan haluaisi viettää koko kesää rikkaruohoja nyppien ja nurmikkoa ajellen, koska haluan ehtiä harrastaa paljon muutakin. Tästä syytä kaupunkiasunnon parveke on ehkä sittenkin paras vaihtoehto tähän elämänvaiheeseen, jolloin puuhaa piisaa ilman pihatöitäkin. Voi toki olla, että mieli vielä ajan kuluessa muuttuu, mutta tällä hetkellä näin on hyvä <3
Messukeskuksessa oli myös paljon vihersisustamiseen liittyviä ideoita ja etenkin kovasti muodissa olevia ilmakasveja näkyi siellä sun täällä. Olen varma, että viherkasvibuumi on monen ihmisen psyykkeelle todella tervetullut muoti-ilmiö. Kasveista, kukista ja niiden hoitamisesta sekä kasvun seuraamisesta vain tulee niin hyvä mieli. Ehkä siinä kiteytyy elämän vaiheet pienessä mittakaavassa: kasvua, kukoistusta, loistoa, vaikeita hetkiä (talvi monelle sisäkasville!), kuihtuminen, toisten kuolema ja hyvän hoidon vaikutus kehitykseen. Sitähän tämä oleminen täällä maapallolla on muutenkin.

Epäilemättä nyt on melkoinen annos kevättä rinnassa ja aurinkoinen viikonloppu tuloillaan. Pienet, tänään ostamani pelargonian taimet ja orvokit täytyy vielä nostaa kylmältä yöilmalta turvaan, mutta aamun tullen ne pääsevät jälleen parvekkeelle. Olohuoneen ikkunan toista puolta koristavat messuilta meille muuttaneet orkideat - katsotaan, kuinka kauan onnistun pitämään niiden kukinnan käynnissä. Peukut pystyyn! 


Kivaa torstai-iltaa toivotellen,

AnnaKommentit

Suositut tekstit