Lisää kukkia parvekkeelle

Tänään auringonpaiste vaihtui täällä Etelä-Suomessa sateeksi, mutta illan tullen sää onneksi taas kirkastui. Me jatkoimme äidin kanssa parvekkeiden kesäkunnon kohentamista ja kävimme hankkimassa täydennystä kukkaruukkuihin. 

Vaikka pelargoniat ovat pääosassa parvekkeellamme myös tänä kesänä, otin testiin yhden kärhön. Istutin sen suureen saviruukkuun muratin ja kolmen orvokin kanssa ja jännityksellä seuraan, viihtyykö se näissä olosuhteissa. Valoa ainakin piisaa ja kasvualustaa pitäisi olla riittävästi. Olisihan se ihanaa, jos parvekkeen sivuseinää koristaisivat kesän edetessä valkoiset kärhön kukat!
Puutarhamessuilta ostamani orvokit ovat virkistyneet ja lähteneet kasvuun. Tähän vuoden aikaan lasitetun parvekkeen kasvuolosuhteet ovat niille niin otolliset kuin vain mahdollista. Valitettavasti orvokit vain tuppaavat kasvattamaan liikaa vartta, vaikka kukkia kuinka nyppisi, ja ennen heinäkuuta ne ovat yleensä jo kovin rehottavan ja "pitkäkaulaisen" näköisiä. Minulla ne eivät ole koskaan olleet koko kesän ilona, koska jossain välissä olen aina kyllästynyt niiden ylikasvaneeseen muotoon ja heittänyt kukat multineen menemään. Katsotaan, kuinka tänä vuonna käy. (Tätini on kasvattanut orvokkeja saunan terassin kaiteella useammassa ruukussa monena kesänä ja hänen hoivissaan ne ovat kukoistaneet pitkälle syksyyn. Ehkä en vain ole vielä orvokkien hoidon superosaaja...)
Jotta kasveilla riittäisi energiaa kukintaan, annan niille pitkin kesää lisäravintoa. Ravintopuikot ovat ehkä helpoimmat, kun niitä ei tarvitse kovin usein muistaa tökätä multaan. 


Näin se kevät etenee! Toivotaan lisää lämpimiä päiviä!

Anna

Kommentit

Suositut tekstit