Muumimaailmassa

Ensimmäisen kerran, kun olimme Muumimaailmassa, tyttäreni taisi olla 2-vuotias. Muistan, kuinka hän pelkäsi muumihahmoja eikä jälkeenpäin tainnut edes muistaa koko reissulta juuri mitään. Nyt alkaa olla käsillä viimeiset - ellei viimeinen - kesä, kun koko paikka edes kiinnostaa, joten teimme päiväretken Naantaliin ja kävimme moikkaamassa Muumilaakson asukkaita. 

Ajankohdan valitsimme onnistuneesti, koska ennen juhannusta selvästikään suurin osa suomalaisista ei vielä ole aloittanut kesälomaansa. Näin maanantaina Muumimaailmassa oli sopivan rauhallista, vaikka vierailijoita kyllä riitti, ettemme suinkaan keskenämme siellä olleet :)

Hahmoja pääsi taputtelemaan ja ihailemaan rauhassa ja muutakin katseltavaa riitti. Puhuimme siitäkin, miten kiva Muumimaailmassa on käydä, kun se on suunniteltu kivaksi kokonaisuudeksi, vessat ovat siistit (ja niitä on riittävästi), ravintoloita on enemmän kuin yksi ja ympäristöstä pidetään selvästi huolta. Henkilökuntakin oli ystävällistä ja heitä oli tarpeeksi. Ei mikään itsestäänselvyys Suomessa - valitettavasti.

Kamera oli matkassa mukana ja tässä päivän kuvaussaldoa:


Lähtiessä kuljeskelimme vielä Naantalin sataman rannassa ja kirkonpuistossa. Kotimatkalla pienin Muumimaailmassa retkeillyt nukahtikin autoon, kun koko päivä iltapäivä oltiin oltu ulkona ja kävelty ties kuinka monta tuhatta askelta :) 

Loppuilta otetaan rennosti! 

Kommentit

Suositut tekstit