Tammikuun tulppaanit ja uusi tuoli

Harmillista, mutta jouduin jäämään tänään sairaslomalle. Toivottavasti vain yhdeksi päiväksi niin, että pääsisin taas huomenna hoitamaan hommani töissä. Toipilaspäivä tarkoitti kuitenkin sitä, että ehdin ottaa päivänvalossa muutaman kuvan blogia varten ja vihdoin viimein liittämään tähän kuvan kunnostamastani tuolista, joka valmistui jo viikko sitten!


(Jos haluaa kurkata tuolin "lähtötilanteen", se löytyy täältä: http://elamaaerivareissa.blogspot.fi/search?updated-max=2017-01-11T10:44:00-08:00&max-results=7)

Koska olen laiska hiomaan vanhoja maalipintoja kovin huolellisesti, maalasin turkoosin alle kerroksen tartuntamaalia. Turkoosiväri on Teknosin Futura Aqua 20 ja sävy IN2-TM-T1217. Istuinosan päälliseksi tuli pala Marimekon Lappuliisa-kangasta, jonka ostin kesällä halvalla Heinolan Marimekon outlet-myymälästä - silloin kuvittelin käyttäväni sen jonkin ihan muuhun, mutta tilanteet muuttuvat ;)

Kotitoimistoni on sijainnut tänään keittiönpöydän ääressä ja mikäs siinä, kun pöytää koristaa vuoden ensimmäiset tulppaanit. Citymarket myi ne minulle 5,95 eurolla - siis 15 kukan kimpun.


Kävin joskus muinoin Vantaan aikuisopiston yhden illan kurssin, jossa opetettiin kukkien sidontaa. Muistan vieläkin, kuinka opettaja neuvoi ottamaan kukat yksitellen käteen peukalon ja muiden sormien väliin niin, että kukkia yksitellen lisäämällä ja kimppua vähitellen pyörittämällä kukista syntyy ns. spiraali. Jokainen varsi asetetaan ikään kuin samassa suhteessa viistoon kuin edellinen:


Vaikka kimppua ei sitoisikaan millään, kukat asettuvat maljakkoon kauniimmin, kun niiden varret ovat "sovussa" keskenään :) Vuoden ekaa tulppaanikimppua en voinut ajatellakaan laittavani muuhun kuin Aalto-maljakkoon - se on tulppaaneille täydellinen! Minun maljakkoni on omenanvihreä.Kimpusta oli yksi kukkavarsi katkennut ja sen laitoin eteisen laatikkohyllyyn orkideankukan kaveriksi:


Muuten olen päivän aikana yrittänyt saada kalenteriani järjestykseen kevään osalta. Jo viime viikolla, kun avasin loman jälkeen sähköpostin, tuntui, että muisti kuormittuu ja päästä nousee savu. Olen onneksi listojen ja muistilappujen kirjoittamisen mestari, joten siinä työssä on nyt vierähtänyt tovi. Kalenterin lisäksi käyttöön pääsi uusi muistivihko.Harkitsen myös edelleen kalenterini skäppäämistä ja sitä varten tilasin kaksi tarra-arkkia ihanasta Korson aseman puodista (www.korsonasema.fi). Henna pitää myös kaunista Koti asemalla -blogia, jota itsekin seuraan. Sitä on kiva lukea ja fiilistellä :)


Tsemppiä uuden viikon alkuun kaikille! <3Kommentit

Suositut tekstit