Kartat käyttöön

Koska kevät ei vielä ole täällä ja, jos nyt ihan realistisia ollaan, parvekekauden alkuun on optimistisimmankin laskutavan mukaan vielä vähintään 2 ja puoli kuukautta, kukat on hankittava kukkakaupasta ja pidettävä sisällä visusti pois pakkasesta.

Tänään keksin idean, miten koristella nopeasti lasimaljakot kukkia varten. Ostin viime kesänä yhdeltä kotikirppikseltä Keski-Suomesta vanhan karttakirjan parilla eurolla, ja koska nide oli huonossa kunnossa ja sivut valmiiksi osittain irti, repäisin kirjasta säälimättä kaksi karttaa uusiokäyttöön. (Se kotikirppis oli muuten järkky! Vanhan talon yksi siipi, joka oli pullollaan rompetta ja pölyä siellä sun täällä. Myyjänä oli vanha mies enkä lopulta kehdannut lähteä tyhjin käsin vaan säälistä lunastin karttakirjan itselleni. Saatoin olla kesän ainoa asiakas.)

Revin kartoista sopivan levyiset suikaleet ja kiinnitin ne lasipulloihin pienillä teipinpaloilla. Yhden pullon ympärille kietaisin myös pätkän narua. Kivat tuli! :) Nyt kukkia katsellessa voi haaveilla myös kaikenlaisista kaukomatkoista ja pohtia, miten maailma on muuttunut sitten kansakouluaikojen :) Vuosilukua karttakirjaan ei ollut painettu.


Postista tupsahti tänään Kotivinkki sekä Unelmien talo ja koti, joten irrottaakseni ajatukset töistä, otin ne välipalalukemiseksi. Työt ovat vieneet lähipäivinä niin paljon aikaa, ettei pariin päivään ole ehtinyt juuri muuta hommailla, mutta onneksi viimeistään viikonloppuna helpottaa!Kommentit

Suositut tekstit