3 kauppaa ja kanarialainen kalapata

Jos päivä alkaa Moko Marketissa käynnillä ja päättyy kanarialaisen kalapadan äärelle, se ei voi olla huono :) Ja tällainen päivä tänään oli!
 
 
Sain päivällä kyydin Perämiehenkadulle, jossa Moko Market (www.moko.fi) sijaitsee. Se on sen verran sivussa Helsingin keskustasta, että paikka täytyy tietää osuakseen sinne - mutta käynti kannattaa :) Moko Marketissa on itämaishenkisiä kodintekstiilejä, huonekaluja, kynttilöitä, astioita ja vaikka mitä kivaa kotiin. Ohessa on myös kahvila, josta saa lounasta tai brunssitarjoilut, mutta sinne en tänään jäänyt. Tässä kuitenkin kuvia Mokon tarjonnasta fiilisteltäväksi:
 
 
 
 

 
 
Moko Marketin jälkeen pistäydyin Kretuliinissa (www.kretuliini.fi) Pursimiehen kadulla. Kretuliini on ennen kaikkea melamiiniastioiden karkkikauppa! :) Sen väristä melamiinimukia tuskin on maailmassa, jota ei Kretuliinista löytyisi. Liikkeessä on myös hyvä tilaustapettien valikoima (löysin taas kaksi aivan huippukuosia!) ja muitakin astioita ja esineitä kotiin. Karkkivärejä rakastavan must go -paikka!
 


 
Päivän kolmas kohde oli paperikauppa Putinki ihan Johanneksen kirkon vieressä Korkeavuorenkadulla (www.putinki.fi). Hauskoja paperituotteita ja askartelutarvikkeita, julisteita, kalentereja ynnä muuta (+ iloinen palvelu)!
  
Harmittaa melkein, kun en ole kirjoittanut teille aiemmin näistä kivoista paikoista, jotka ovat kaikki kävelyetäisyyden päässä toisistaan (ja myös työpaikastani), koska alun perin yksi syy blogin perustamiselle oli se, että voin kertoa lukijoille ihanista puodeista, joista osan ohi kuljen useinkin, Helsingin Eirassa ja Punavuoressa. Nyt sain korjattua tämän asian näiden kolmen liikkeen osalta :)
 
Iltaruoaksi olimme päättäneet tehdä kanarialaista kalapataa ja poikkesimme kotimatkalla Stockan herkussa ostamassa tuoretta kuhaa, yrttejä jne. Miesystäväni kaivoi nimittäin aamulla kirjahyllystään Kanariansaarilta jo vuosia sitten hankkimansa keittokirjan. Teneriffan aurinkoa muistellessa parempaa illallisruokaa ei olisi voinut valita! Laitan tähän alle kuvan ohjeesta, jos jollain herähtää vesi kielelle kuvia katsellessa ;) Ja mikä tuoksu tuoreista yrteistä, mausteista ja valkosipulista pannulla irtosi... <3
 
 
Viimeisenä silauksena lautasella oli Teneriffalta tuomaamme Mojo-kastiketta. Se taitaa olla "kanariansaarten pesto" ja se sopi kyllä täydellisesti tähän ruokaan. Oih, enää pieni lasi valkoviiniä ja jalat sohvalle - ei tältä päivältä enää muuta voi vaatia <3 Nauttikaa tekin viikonlopusta!
 

Kommentit

Suositut tekstit