Voihan valokuvaus!

Bloggaamisen uusi aika on alkanut, sillä sain tänään digijärjerjestelmäkameran! :) Ihanaa!! Tämä on huippujuttu, sillä mitä enemmän bloggaa samankaltaisista aiheista kuin minä, ymmärtää, ettei ole aivan yhdentekevää, millaisella kameralla kuvia ottaa. Sisustusbloggaus etenkin perustuu puhtaasti visuaalisuuteen ja jos kuvat ovat epätarkkoja, on vaikea välittää niitä tunnelmia, joita toivoisi lukijoiden näkevän.

Tartuin viikonloppuna tuumasta toimeen ja konsultoin siskoni miestä, mitä kameran hankinnassa olisi hyvä ottaa huomioon. Ja huom: olen itse täydellinen keltanokka järjestelmäkameroiden kanssa! Tämä on aivan uusi aluevaltaus ja opeteltavaa riittää pitkään... ikuisesti luulen! Tutkailin saamieni vinkkien jälkeen useampaa nettisivua, joissa käsiteltiin valokuvausta, kameroiden ominaisuuksia ja etenkin blogiin tarkoitettujen kuvien ottamista. En todellakaan ollut tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi kameran koolla on käytössä suuri merkitys. Mitä järkeä on ostaa isokokoinen, huippulaadukas kamera, jos sitä ei sitten koon vuoksi tule koskaan otettua mihinkään mukaan. Kalliseen ja vaativampaan kameraan ei myöskään kannata laittaa rahojaan kiinni, jos ei ole aikeissa opetella kameran toimintoja vaan kuvaa aina automaattiasetuksilla. No, minä päädyin käytettynä löytyneeseen Olympus E-PL7-kameraan ja sen ohjekirjan lukeminen on alkanut tunti sitten :D

Kirjoitan vielä tuhat ja yksi kertaa valokuvauksesta, mutta jos minulta muuhun kuin siihen liittyen kysyy nyt kuulumisia, vastaan, että hivenen ottaa marraskuu koville. :( Töitä piisaa, ulkona on pimeää ja ainoa keino säilyttää valoisampien vuodenaikojen tuntu elämässä, on tuoda jotain kaunista ja piristävää kotiin. Yksi tällainen asia on vaaleanvihreä orkideanoksa, jonka ostin Virosta sunnuntaina tuliaiseksi itselleni. Asetin sen kirjakarusellin päälle olohuoneeseen, ihan sänkyni viereen.


Balleriinapatsas on Perfect Homen (www.perfecthome.fi) parin vuoden takaisesta mallistosta. Patsaan peililasinen mekko kiiltelee kauniisti kynttilänvalossa.
Olen haaveillut joka iltapäivä päiväunista, mikä tosin ei ole marraskuun synnyttämä tarve, vaan torkkuja otan pitkin vuotta aina, kun vain mahdollista. Ja mieluitenhan sitä nukkuisi kukkakedossa! Jos se ei ole mahdollista, ruusutapetti sängyn vierustalla, kukallinen huopa ja orkideatyyny pään alla ovat seuraavaksi paras vaihtoehto :) Silloin ei tunnu ihan niin marraskuulta!Kerroinkin jo edellisessä postauksessa käynnistämme Viljandin kierrätyskeskuksessa. Siltä matkasi mukaan teekannu (2e) ja kuppi aluslautasineen (1e). Keitin tänään lämpimän teeveden heti kotiin päästyäni ja palasin aamulla kesken jääneen Hesarin pariin.Vanhaa ruosteista soodapurkkiakaan (0,25e) en raaskinut kierrätyskeskukseen jättää! Taidan laittaa siihen jossain vaiheessa yrtit kasvamaan, koska elintarvikekäyttöön se ei enää sovi.Ja hei, kaikki nämä kuvat on otettu uudella kameralla! <3 Voi että, jos ei muuta niin kivaa kuvaaminen ainakin on!

Testasin kameraa myös keittiönikkunan valoihin. Kuvista tulee paljon entistä tarkempia, vaikkei iPhone 5:n kamerakaan huono ole ollut.


Piristystä jokaisen päivään <3


Kommentit

Suositut tekstit