Ensimmäiset valmiit joulukortit ja uusi valokuvakehys

Ensimmäiset viisi joulukorttia valmistuivat! Eilen Sinellistä ostamani 3D-kuvat osoittautuivat suht helpoiksi koota ja sommitella korttipahveille, joskin aikamoinen näpertäminen niissä toki oli. Itse en erityisesti ole joulunpunaisen tai vihreän suuri ystävä, joten tekemäni kortit eivät värimaailmaltaan edusta sitä kaikkein perinteisintä joulunkorttien kavalkadia...3D-kuvia kootessa keittiön valtaa aina pienten tarralappujen taustapaperit. Jokainen, joka niitä on joskus pöydältä tai lattialta yrittänyt nyppiä pois, tietää, että sähköistyvät minipaperineliöt kuuluvat samaan kategoriaan kuusenneulasten kanssa: niitä löytyy maton alta vielä juhannuksenakin :D Tarkoitan siis näitä:


Toinen tämän päivän DIY-työ oli pieni puinen vitriini tai valokuvakehys (kummaksi sen nyt mieluummin mieltää tai nimeää). Ostin senkin eilen Sinellistä (9,90e). Kehys meni kolmeen osaan ja käsittelemätön puu oli helppo maalata. Käytin vanhoja maalinjämiä, joita jäi yli muun muassa kesällä, kun tuunasin keittiönpöytää. (Muistatteko sen surkean sabluunasähläyksen?!) Kehyksen taustalle kiinnitin palan uutta tapettia, joka myöhemmin toivottavasti levittäytyy osalle eteisen seinää. Tein tietysti nurinkurisesti, kun ensin leikkasin ehjästä tapettirullasta palan askartelua varten enkä hyödyntänyt vasta seinän tapetoinnin jälkeen jämäpaloja. Olen luottavaisin mielin, että tapettia jää joka tapauksessa reilusti yli.

Tässä ensin kehyksen osista kuvat, jotta kokonaisuus on helpompi hahmottaa.Tuunausjuomana oli Viron tuliaisina tuotu sitruunasooda, nam! :)


Ja lopputulos näyttää tältä keittiön lasihyllyn päällä:Laitoin kehykseen nyt yhden kuvan viime kesältä, mutta myöhemmin siihen voi lisätä muutakin tai pitää vaikka vaihtuvaa näyttelyä. Otan joskus parempia valokuvia päivänvalossa. (Huomaan muuten, että järjestelmäkamera alkaisi olla tarpeen blogin kuvien ottamista varten, mutta extrarahaa ei nyt ole sellaiseen, joten iPhone saa kelvata toistaiseksi kuvaamiseen...)

Siinä tämän iltapäivän ja illan askartelut. Huomenna lisää, jos vain ehdin muilta töiltä ja velvollisuuksiltani. Hyvää yötä tällä erää!

P.S. Blogini pääsi osaksi www.parhaatblogit.fi-sivustoa! Kiva ylläri :)

Kommentit

Suositut tekstit