Joulusiivouksen supervinkki!

Siivous on parasta sisustusta! Tämä lause on minun mottoni ja ennen joulua ilman muuta ajankohtainen :) Ei, en ole himosiivooja, mutta äitini oli kuullut ystävältään loistavasta vempaimesta, jolla saa matot, sohvat ja patjat puhtaiksi muutamassa minuutissa.

Varasimme tämän pesuri-imurin jo pari viikkoa sitten läheisestä Sol-pesulasta. Vuokra oli 50 euroa vuorokausi. No, minä tietysti sairastuin flunssaan juuri nyt, kun vuokrapäivä oli käsillä, mutta mitä teki ihana, tomera äitini: tuli tietysti pesemään karvalankamatot, eteisen maton ja petauspatjani. Äiti <3

Vehje on ilmeisesti (ainakin ohjeiden mukaan) tarkoitettu kokolattiamatoille, mutta sillä saa puhdistettua kaiken edellä mainitun. Pesuri-imuriin laitetaan vettä ja koneen mukana tulevaa puhdistusainetta ja ensin imuri suihkuttaa pesuaineseoksen mattoon ja seuraavaksi sillä imetään matto kuivaksi ja samalla matosta irtoaa kaikki epäpuhtaudet. Kun likaveden kaataa pois, huomaa, että työ ei ole turhaa - hyi! Vaikka imuroin arkena vähintään pari kertaa viikossa, matoista nousi harmaata pölytöhnää vaikka kuinka... yök!
Tässä kuvassa näkyy, kuinka vesi nousee pois matosta imurin sisään:


 Petivaatteet odottavat takaisin sänkyyn pääsyä ja joulusiivous on isolta osalta hoidettu. Enkä minä ole tehnyt muuta kuin sairastanut flunssaa. Ja seuraava kysymys on: miten pärjäävät kaikki ne, joiden äidit asuvat kaukana tai eivät muuten syystä tai toisesta pääse avuksi?


Pesuri-imureiden varauslistat ovat varmaankin jo ennen joulua täpötäynnä, mutta voihan kodin siivousta jatkaa tammikuussa. Ja tässä esimerkki myös siitä, ettei kaikkea toimivaa tarvitse omistaa itse vaan vuokraaminen on hyvä tapa saada käyttöönsä jotain hyödyllistä aika ajoin ilman säilytystarvetta :) Minä tykkään!

Kommentit

Suositut tekstit