Kahvia kauniista kupista, kiitos!

Tiedättehän, että kahvi maistuu paremmalta kauniista kuin rumasta kupista? Niin se vain on, että päivä alkaa paljon ihanammin, kun voi kahvia hörppiessä katsella jotakin kaunista, joka tuntuu myös sopivalta käteen. 

En ole koskaan onnistunut keräämään suurta (saati täydellistä) sarjaa mistään astiastosta, koska toinen toistaan kauniimpia kuppeja vain kävelee vastaan, vaikka kuinka yrittäisin ummistaa silmäni ja ajatella, että nyt pitäydyn saman sarjan astioissa. Tästä johtuen keittiön kaapeista löytyy matkamuistokuppeja sieltä sun täältä ja osa on lahjaksikin saatuja. Muistoja niihin liittyy paljon ja osa on rakkaita muuten vain.

Tänä aamuna ei ole kädessä mikään seuraavissa kuvissa olevista lempikupeistani, koska olen yökylässä siskoni luona. Täällä kahvia juodaan muumimukeista kuten aika monessa muussakin suomalaisessa (ja ehkä japanilaisessakin) kodissa :)Pip Studion ruusukupit (alla) ovat olleet kestosuosikkejani jo ties kuinka monta vuotta. Ne olen muistaakseni hankkinut Helsingin Stockmannilta aikoinaan ja samanlaisia löytyy Stockmannin valikoimista luultavasti vieläkin. Pip Studion kukkakuviot ovat vain niin kauniita ja värit ihanan heleitä!Tämä sinivalkoinen kukkakuppi ja ylläolevassa kuvassa näkyvä hedelmäkuvioinen kuppi ovat matkamuistoja 1990-luvun Lontoosta. Ne ovat kulkeneet mukanani monen muuton läpi ja onnekseni säilyneet ehjinä! 

Englantilainen nimeäisi nämä varmastikin teekupeiksi, mutta minun käytössäni niistä juodaan kahvia aina silloin, kun (ehkä kerran vuodessa) nostan ne pöydälle astiakaapin ylähyllyltä. Pienessä kodissa, jossa ei ole suurta keittiönpöytää vaan kahvia juodaan usein olohuoneen puolella sovalla tai nojatuolissa istuen, aluslautaselliset kupit eivät ole kauhean käteviä. Ne ovat kuitenkin ihan omanlaisiaan ja kun pienikään juhlanaihe on tiedossa, on niiden vuoro tulla esiin :)Viimeinen kuvaamani kuppi on ohutta posliinia ja se on kotoisin Zara Homen liikkeestä. En enää millään saa mieleeni, mistä maasta se on tänne matkustanut, mutta veikkaan Ruotsia tai Espanjaa. 


Nyt on edessä aurinkoinen vapaapäivä, illalla tiedossa juhlat ja huomennakin aikaa vain olla ja hommailla mitä huvittaa - parasta!

Taidan ottaa toisen kupin kahvia samalla, kun toivotan teille kaikille kivaa viikonloppua ja iloista mieltä, mitä sitten ohjelmassanne onkaan! <3

Anna

Kommentit

Suositut tekstit