Pariisissa, päivä 3

Ihmisellä pitää olla aikaa, kiireettömyyttä ja vapautta. Mahdollisuus kulkea ja vain katsella ympärilleen. Etenkin kun on Pariisissa.

Kolmantena Pariisi-päivänä menimme Notre Damen (Pariisin rouvan <3) luo ja kävelimme siitä Saint-Germain-de-Pres'n läpi Luxembourgin puistoon. Notre Damen ympäristö oli tietysti täynnä turisteja, mutta jo muutaman korttelin jälkeen sivukaduilla sai askeltaa lähes omassa ylhäisessä yksinäisyydessä. Sisään kirkkoon emme tällä kertaa menneet, koska en tykkää käyttää lomapäiviäni jonottamiseen. Juuri siksi kerroin aiemmin Tour Montparnassen hienoudesta, koska siellä ruuhkaan ei tarvitse jumittua.Ile de la Citéltä löytyy myös kukkatori, joka ei vielä tähän aikaan vuodesta ole loisteliaimmillaan, mutta kesällä etenkin nähtävää ja ihasteltavaa riittää. Muutama orkideoihin erikoistunut liikekin löytyy Rue de la Citén varrelta. Kukista innostuvien kannattaa siellä ehdottomasti poiketa :) 


Ja sitten Pariisin rakkauteni eli Luxembourgin puisto <3 Kahdeksankulmainen lampi ja Palais du Luxembourg ovat puiston kiinnekohtia, mutta me nautimme kevään lupauksesta tulipunaisten tulppaanien ja kukkivan mangoliapuun muodossa :) 

Pariisissa ei vielä ole kovinkaan keväistä ja puiden lehtien silmut ovat vasta pullistumassa, mutta Luxembourgin puistossa tulevan kevään pystyi jo aistimaan. Lämpimät päivät ovat aivan oven takana!Puistokävelyn, lounaan ja latinalaiskorttelien (Quartier Latin) jälkeen hyppäsimme taksiin ja pistäydyimme Galleries Lafayettessa. Hyvällä tuurilla osuimme alennusmyynteihin ja yläkerran toimistotarvikeosastolta mukaan tarttui uusi tietokonelaukku. 

Galleries Lafayette on jo rakennuksena katselemisenarvoinen. Sen katto on pyöreä lasikupoli ja kerrokset seuraavat toisiaan keskusaukion ympärillä. Seinien koristeellisuuksissa ei ole säästelty! Lafayettesta löytyy monet ykkösmerkit ja jos ei halua lähteä esimerkiksi Louis Vuittonin suurimpaan liikkeeseen, Lafayettessa ostoksia voi tehdä maltillisemman kokoisella osastolla. 
Kirjoittamista ja kuvia riittäisi vaikka kuinka, mutta ehkä säästän loput huomiselle... Nyt on vielä ensimmäistä pääsiäispäivää nautittavana. Ehkä lasi shampanjaa Edith Piafia kuunnellen... <3 

Palataan siis vielä ainakin kerran Pariisiin! 

Anna

Kommentit

Suositut tekstit