Omalle tyylilleen uskollinen Amsterdam

Haagin jälkeen matka jatkui junalla päiväksi Bredaan, josta jo illalla siirryimme Amsterdamiin. Ehdimme viettää vuorokauden Amsterdamissa ja siihen sisältyi tunnelmallinen illallinen, yksi museovierailu, shoppailua ja lämpimästä aurinkoisesta säästä nautiskelua ulkosalla.Amsterdam on omanlaisensa, ja niin hyvässä kuin pahassa se on säilynyt maineensa veroisena kaupunkina. Amsterdamin persoonallisia kerrostaloja, joilla on kauniit, kotoisat julkisivunsa, kanaaleja, katukahviloita ja käsittämätöntä määrää polkupyöriä ei unohda, jos kaupungissa on joskus käynyt. Sen, mikä myös jää mieleen (vaikka mieluummin unohtaisikin), on vähän väliä nenään leijaileva kannabiksen tuoksu. Sitä poltellaan pitkin kaupunkia ja kun se on sallittua, sen perässä tulee paljon pilvenpoltteluun tykästyneitä turisteja. 

Amsterdam on myös vilkkaimmilla kaduilla jopa turhankin ruuhkainen. Turisteja oli nytkin tosi paljon, vaikka syyskuun loppua tuskin voi enää laskea matkailusesongin huippuajaksi.

Heti ensimmäisenä iltana meillä kävi kuitenkin mieletön tuuri, kun eteemme osui Pastini-ravintola. Sen ikkunoista loisti valo ja sisällä oli pienten pöytien ääressä pariskuntia ja pieniä seurueita nauttimassa ruokaansa kynttilöiden palaessa pöytäkukkien vieressä. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka tuoreista raaka-aineista taidolla tehtyä. Etenkään jälkiruokaa ei tässä ravintolassa kannata jättää väliin! Minä söin tuoreista mansikoista ja rahkasta kootun annoksen, joka oli taivaallisen pehmeä ja juuri sopivan sokerinen :)


Hotellimme sijaitsi hyvässä paikassa Kerkstraatilla, mutta en suosittele sitä tässä, koska se ei mielestäni ollut minkäänlaisten suositusten arvoinen muuten kuin sijainniltaan.

Sen sijaan ehdottomasti käymisenarvoinen kohde (etenkin naisille!) on Museum of Bags and Purses. Se on hieno käyntikohde jo rakennuksensa vuoksi. Sisällä on siistit tummanpunaiset kokolattiamatot ja toisessa kerroksessa on viihtyisä kahvila, jossa voi toki ottaa loman ja kauniiden käsilaukkujen kunniaksi myös lasin kuohuvaa kuten me teimme :)

Tällä hetkellä vaihtuvana näyttelynä oli Accessories are a Girl's Best Friend, jonka ansiosta käsilaukkujen lisäksi pystyi ihastelemaan hattuja, käsineitä, rintaneuloja ja muuta naisihmisille lähes välttämättömiä tavaroita ;)Kivoja liikkeitä Amsterdamissa tietysti myös on ja yksi, missä kannattaa käydä on Sostene Grenes Handelskompagnie. Itse olisin voinut ostaa muun muassa kaupan serviettihyllyn tyhjäksi, kun erilaisia kuvia ja kuvioita oli niissä niin paljon. Hintakaan ei päätä huimannut (1,25e/pkt). 
 Amsterdamissa aikansa saa kulumaan myös tulppaaninsipulikauppoja ihmetellessä. Samoista kojuista löytyy tulppaanien lisäksi päätä huimaava määrä muita tyypillisiä hollantilaisia tuliaisia. Ja voihan sitä joskus kaverilleen viedä vaikkapa posliiniseen hollannikkaaseen istutetun tulppaanin sipulin, jos haluaa antaa jotain, josta muistuu varmasti mieleen maa, josta tuliainen on tuotu. ;) 


Amsterdamissa kannattaa varata riittävästi aikaa ihan vain kahviloissa tai terassilla istuskeluun. Edellisellä matkalla kävimme läpi nähtävyyksiä, jotka muistuttavat toisesta maailman sodasta (esim. Anne Frankin talo), mutta tällä kertaa emme muihin kuin käsilaukkumuseoon ehtineet. Suosituimpiin paikkoihin saattaa olla pitkätkin jonot, joten se kannattaa matkasuunnitelmia tehdessä ottaa huomioon. Kaupunkinäkymiä voi ihastella onneksi ilman jonotusta! :)Niin on Hollannin matka takana ja paljon uutta nähty ja koettu. Tämä päivä kotona on mennyt levätessä, pyykkiä pestessä ja matkalla virinneitä ajatuksia mietiskellessä :) Tehkää ihmeessä matkoja Hollantiin, jos tilaisuus tarjoutuu, mutta älkää unohtako etenkään Haagia, vaikka lentokone laskeutuukin Amsterdamiin! Juna-asema on lentoaseman kyljessä, ja lippuja voi ostaa automaateista (keltaiset koneet), joita ei asemalla voi olla näkemättä :) 

Kivaa sunnuntai-iltaa teille kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit