Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Jos kaupungin häly tai kiireinen arki ahdistaa, Kaisaniemestä, kaupungin keskeltä löytyy keidas, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnon ihmeistä. Lasi-ikkunainen kasvihuone on auki vuoden ympäri ja vielä näin syyskuussakin ulkopuutarhassa on paljon näkemistä. Tänään ja eilen sisäänpääsy oli ilmainen, koska menossa oli sieninäyttely. Kasvitieteellisen puutarhan pihapiirissä sijaitsee kahvila Viola, josta saa arkena lounasta ja muuten kahvia, teetä sekä suolaista ja makeaa syötävää. Kauniilla säällä voi juoda kahvinsa pihalla puutarhapöytien ääressä. Me pitäydyimme sisätiloissa, koska taivas oli pilvinen. Olen muuten kerran ollut juhlimassa Violassa ystäväni karonkkaa ja iltajuhlapaikkanakin kahvila oli kiva.

Kasvitieteellisessä puutarhassa on muun muassa Savannihuone, Palmusali, Sademetsähuone ja oma tilansa Saintpaulioille. Kannattaa tutustua puutarhan pohjapiirrokseen etukäteen netissä https://www.luomus.fi/fi/kaisaniemi/esittely, sillä meiltä jäivät muun muassa Lumme-, saari- ja Välimeren huoneet tyystin näkemättä, kun emme tajunneet, että puutarha jatkuu vielä Aavikkohuoneesta eteenpäin! No, asumme onneksi lähellä ja pääsemme Kaisaniemeen milloin vain uudelleen.

Sisätilojen katselmuksen jälkeen teimme pienen kävelyn ulkopuutarhassa, jossa oli vielä paljon kukkia täydessä loistossaan. Myös syyskasvit kuten mahtavan värinen mangoldi olivat kaunista katseltavaa!Kotiparveke ei yllä Kasvitieteellisen puutarhan loistoon, mutta pelargoneja kelpaa edelleen ihailla. Olen tänä kesänä lannoittanut parvekekukkia vain pari kertaa, mutta pelargoniat eivät taida pahimpia ravinnesyöppöjä ollakaan, vaan jaksavat kukkia annetun veden voimalla.
Kotona sisällä sunnuntai-iltaa piristävät oranssit ruusut ja kivituikkujen loiste. Toivon, että teillä kaikilla on ollut kiva ja akkuja lataava viikonloppu! <3
Kommentit

Suositut tekstit