Soodataikinatuotokset

Viime viikkoina on jälleen tuntunut nostavan päätään soodataikinainnostus. Anni Lehto kirjoitti omassa Ruususuu ja huvikumpu -blogissaankin tästä aiheesta (http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/ruususuu_ja_huvikumpu). Soodataikina on tosi helppo valmistaa. Tarvitaan vain 1dl maissitärkkelystä, 2dl soodaa ja 1,25dl vettä. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kattilassa ja lämmitetään miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan kunnes taikina alkaa paksuuntua.  

Makuasia on, tykkääkö hempeästä valkoisesta vai haluaako tehdä karamellien värisiä koristeita. Taikinaan saa haluamansa sävyn elintarvikeväreillä. Muutama tippa väriä riittää värjäämään koko taikinakimpaleen. Minä jaoin taikinan osiin, jätin puolet valkoiseksi ja 1/4 värjäsin punaisella ja 1/4 sinisellä. Koemielessä tietenkin!Pitsillä ja kohokuvioisella lasilla saa painettua taikinan pintaan kuvioita ja itse muodon voi 0,5 sentin paksuiseksi kaulittuun taikinalevyyn tehdä esim. piparkakkumuoteilla. Ripustusnauhalle täytyy muistaa myös tehdä reikä!Taikina kuivuu huoneenlämmössä yön yli tai jos haluaa nopeammin valmista 75-asteisessa uunissa noin tunnissa.

Kivannäköisiä koristeita tuli! Ehkä kiinnitän näitä lahjapakettien päälle, kun ehdin paketointivaiheeseen asti jouluaskareissani... tai voisihan jonain vuonna luottaa kuusenkoristelussa ainoastaan soodataikinaan :)
Kommentit

Suositut tekstit