Viehättävä Nauvo

Oih, miten paljon Nauvosta voisi kirjoittaa! Jos matkailee kesällä Turun saaristossa, on tässä pakollinen pysähdyspaikka!

Olen kirjoittanut Nauvosta ja sen vierasvenesataman ympäristöstä muistaakseni jotain ennenkin, mutta muutamasta paikasta haluan vielä jakaa lisää kuvia kanssanne :)

Päästäkseen nauttimaan Nauvosta, ei tarvitse omistaa venettä vaan se on helpon auto- tai bussimatkan päässä mantereelta. Matkalle osuu vain yksi lossi, jos lähestyy Nauvoa Paraisilta. Lossit kulkevat tihein vuorovälein, joten niiden aikataulujakaan ei tarvitse ottaa lähtiessä huomioon. 

Me tulimme veneellä suoraan Maarianhaminasta ja laitoimme veneemme kiinni vierasvenesataman laituriin, hyödynsimme sataman palvelut saunoineen ja sähköineen ja ehdimme kuljeskella lähialueella kaikessa rauhassa.Nauvon satamassa on monta pientä vaateliikettä, mutta vähän sisustusjuttujakin sieltä löytyy. Yksi kiva pikkuputiikki on VIDA Interior & more. Siellä myydään tekstiilejä, valaisimia, lyhtyjä, koruja ja sen sellaista. Varsin monta kaunista asiaa ajatellen, että Nauvon VIDA-liike on vain yhden pienen huoneen kokoinen! 
Muissa sataman kaupoissa on enimmäkseen vaatteita, laukkuja, kenkiä ja huiveja. Niissäkin riittää katseltavaa!
Olemme tehneet paljon ruokaa veneellä, mutta eilen söimme lounasta Niskassa - ja se kannatti! Niska on ahvenanmaalaiskokki Michael Björklundin kehittämän ravintolakonseptin viides franchising-ravintola. Sen hitti ovat niin sanotut peltileivät, joita voisi kai yhtä hyvin kutsua pitsoiksi, koska pitsoilta ne näyttävät ja maistuvat. Söin itse vuohenjuustolla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetyn version ja hyvää oli. 

Niskan terassi on viihtyisä sisäpiha, joka on pikkuisen piilossa niin, että jos ei tiedä, mihin on menossa, saattaa vahingossa kulkea ohi. Terassin seinustalla kasvaa köynnöskasveja ja tuoksuherneitä ja tunnelma on mukavan rauhallinen. Toki Nauvon sataman ympäristöstä löytyy monta muutakin kivaa ruokapaikkaa. Jos ei saavuttuaan ole tekemässä nälkäkuolemaa, voi kävellä pienen kierroksen ja tutkailla eri ravintoloiden ruokalistoja ja vertailla niiden tiloja. En ole itse koskaan ollut Nauvossa sateella, mutta esim. Båthusetin sisätilat ovat niin kauniit, että tunnelman täytyy olla viihtyisä koleammallakin kelillä.Kuvia olisi kameran muistitikulla vaikka kuinka, mutta pientä sortteerausta oli pakko tehdä ja valita tähän vain osa. Merelliset maisemat pyörivät edelleen mielessä, vaikka kohta pitäisi alkaa pakata jo uusia matkatavaroita laukkuun, sillä huomenna alkaa vajaan viikon kestävä automatka Virossa ja siskoni luona Viljandissa!

Uusia matkailuvinkkejä luettavaksi on luvassa siis pian lisää. Siihen asti ihania heinäkuun päiviä jokaiselle!

Anna


P.S. Tätä tekstiä kirjoitellessani ulkoa on kuulunut ruohonleikkurin vaimea pörinä. Se on jälleen saanut minut miettimään, ettei kerrostaloasuminen ole paljon matkailevalle ihmiselle olleenkaan huono vaihtoehto, kun huoltoyhtiö hoitaa pihatyöt ja parvekkeen pelargoniat ovat nekin varsin sitkeää laatua... :) 


Kommentit

Suositut tekstit