Päiväretki Riikaan

Loma Viljandissa jatkuu vielä perjantaihin, mutta eilen teimme siskoni kanssa reippaan liikkeen, pakkasimme kaikki kolme lasta autoon ja lähdimme päivämatkalle Riikaan Latviaan. Kohteinamme olivat Riikan vanha kaupunki ja Riikan eläintarha, mutta menomatkalla pysähdyimme syömään retkilounasta Itämeren rannalle noin 40 kilometriä Latvian ja Viron rajasta etelään. 

EU:n ansiosta rajanylitykset eivät vaikuttaneet matkantekoon millään lailla. Viron vaihtuessa Latviaan ja päinvastoin autolla sai jatkaa suoraan ajamista ilman minkäänlaisia rajatarkastuksia. Etenkin näin päivänmittaisella matkalla se tuntui helpolta, kun aikaa ei tarvinnut kuluttaa passijonoissa.

Latviassa on paljon rantaviivaa ja tällaisilla helteilläkin rauhallisia rantapaikkoja on kilometreittäin. Jos esimerkiksi Pärnun ihmispaljous on alkanut kyllästyttää, seuraavaksi kannattaa alkaa katsastaa Latvian rantalomakohteita. 

Riikan eläintarha oli tietysti lasten suosikki. Auton sai lähelle parkkiin, sisäänpääsy maksoi meiltä kaikilta viideltä yhteensä 20 euroa ja eläimiä näki sopivalta etäisyydeltä. Eläintarhaan on rakennettu myös leikkipaikka lapsille niin, että pelkkä eläintarha (uimapysähdyksen lisäksi) olisi varmasti riittänyt lapsille yhden retkipäivän sisällöksi. Me aikuiset halusimme kuitenkin katsastaa myös vähän Riikan keskustaa.
Ravintolaruokailun, kävelyn ja jäätelöiden jälkeen takapenkillä oli hiirenhiljaista ennen kuin ehdimme ajaa tuntiakaan takaisinpäin Viljandiin.

Riikaan tekisi mieli palata esimerkiksi viikonloppua viettämään niin, että ehtisi kierrellä kaupunkia hieman keskustakortteleita etäämmälläkin. Toisaalta autolla liikkuessa ei voinut olla tekemättä havaintoa, kuinka erilainen Riika on suhteessa muihin Latvian pikkukyliin ja -kaupunkeihin, joiden läpi ajoimme, sillä elämä niissä ei ole ihmispaljoudella kyllästettyä. Maaseutua ja peltoaukeita riittää Latviassa silmänkantamattomiin. 

Hyvin nukutun yön jälkeen nautimme taas tänään rauhallisesta päivästä Viljandissa, mutta liitän blogiin tämän päivän kuvia ja kerron elämyksistä  huomenissa enemmän...

Rentoa hellepäiväniltaa toivotellen,

Anna


Kommentit

Suositut tekstit