Matkalla Maarianhaminassa

Blogin kirjoittaminen joutui tauolle, kun unohdin tietokoneen johdon kotiin eikä lataus onnistunut ilman sitä koko reissun aikana ja kone pysyi pimeänä. No, ehkä pieni kirjoitus- ja some-tauko on aina silloin tällöin vain hyväksi :)

Olemme viimeisen kymmenen päivän aikana viihtyneet Naantalissa, Turussa (Hirvensalossa ja keskustan vierasvenesatamassa), Houtskarissa (ystävien mökillä), Maarianhaminassa sekä Nauvossa. Päätimme liikkua veneellä fiiliksen mukaan ja niinpä jättäydyimme hieman aiottua pidemmäksi aikaa Ahvenanmaalle Maarianhaminan Itäsatamaan, koska se on elävä ja viihtyisä paikka. Takana on monta lämmintä ja hauskaa päivää ystävien ja meidän pikku bulldoggien seurassa!

Veneellä ollessa kaikki arkinen pyyhkiytyy tehokkaasti mielestä, tulee oltua lähes koko ajan ulkoilmassa ja katseltua kauniita paikkoja ja maisemia. Naantalissa emme olleet kuin yhden yön, mutta muutaman kesäisen kuvan sieltäkin ehdin ottaa:Maarianhaminassa käytin kameraa aktiivisemmin ja kuvasin paitsi satamaa ja sen merellistä ympäristöä myös keskustan yhtä sisustusmyymälää (Tyger&Sånt) ja saman kadun varrella sijaitsevaa City Blommor -kukkakauppaa. Kumpikin sijaitsee Torggatanilla, joka on Maarianhaminan vilkkain ja eläväisin shoppailukatu. Itäsatamasta, jossa pidimme venettämme, ei ole Torggatanille kuin pari korttelinväliä. Tässä näkymä Torggatanilta: kun sää suosi, ihmiset istuivat kadun lukuisilla penkeillä nauttimassa jäätelöistään ja kylmistä juomistaan.


Tyger&Såntissa on paljon meriaiheista sisustustavaraa, hyvä valikoima kankaita ja muita käsityötarvikkeita sekä käyttöesineitä esim. kylpyhuoneeseen. Moni veneilijä on varmasti hakenut täältä puuttuvia juttuja veneeseensä ja vaikka ei veneilisikään, mutta on aikeissa ostaa tuliaisia kotiin vietäväksi, liikkeessä kannattaa poiketa.


City Blommor on perinteinen kukkakauppa ja jos Maarianhaminassa on viettämässä aikaa turistina, kukkien osto ei ehkä ole aivan päällimmäisenä mielessä. City Blommorissa kannattaa kuitenkin piipahtaa sen kauniin sisustuksen ja mielenkiintoisten kukka-asetelmien vuoksi. Liiketila on sen kokoinen, että hyllyille mahtuu kukkien lisäksi ruukkuja, kynttilöitä, maljakoita ja koriste-esineitä, joista saattaa hyvinkin joku sopia matkamuistoksi tai lahjaksi esim. ystävälle. (Ja ovathan kukkakaupat muutenkin ihania viherkeitaita, joissa tuoksuvat kukat ja multa! Miksiköhän niissä on harvoin tarjolla kahvia tai edes tuoleja, joille voisi hetkeksi istahtaa nauttimaan vehreydestä ja inspiroitumaan uusista kukkalajeista? Se saattaisi jopa lisätä myyntiä, kun istuskellessa osa asiakkaista ihastuisi kuitenkin johonkin kasviin tai ruukkuun, johon seistessä ei olisi tullut kiinnittäneeksi mitään huomiota...)
Yhtenä päivänä kävelimme Maarianhaminan Länsisatamaan, joka on erityisesti purjeveneilijöiden suosiossa. Siellä oli myös mukava istuskella ja katsella ohikulkevia ihmisiä, vertailla veneitä ja miettiä, minkäköhänlainen perhe missäkin veneessä kesäänsä mahtaa viettää. :) 
Meren äärellä värimaailma ja etenkin sen sinisen eri sävyt vaihtelevat vuorokauden tuntien ja säätilan muutosten mukana. Yksikin ilta voi olla ensin voimakkaan kirkkaansininen muuttuen vähitellen vaaleammaksi ja auringon painuessa horisonttiin tulla kokonaan kellertäväksi. 
Meidän venevahdit olivat tälläkin reissulla nenät pitkällä tarkkailemassa laiturilla kulkijoita joka päivä - oli taivas sitten minkä värinen tahansa <3


Nyt hyvää yötä! Huomenna yritän ehtiä postailla teille uusimpia kuvia Nauvosta ja vinkata muutaman käymisenarvoisen paikan sieltä :)

Anna

Kommentit

Suositut tekstit