Lomapäiviä Etelä-Viron Viljandissa

Viron matka alkoi eilen, kun hyppäsimme autoon, ajoimme laivaan ja jatkoimme Tallinnan satamasta matkaa Etelä-Viroon Viljandiin siskoni perheen kesäpaikkaan.

Viljandi on idyllinen kaupunki, ja jos on suunnittelemassa matkaa sinnepäin, kannattaa tykätä Viljandin kaupungin virallisista Facebook-sivuista (https://www.facebook.com/Viljandilinn/). Sieltä löytyy kuvia ja tietoa tapahtumista ja mielenkiintoisista, käymisenarvoisista paikoista. 
Me satuimme Viljandiin siinä mielessä sopivaan aikaan, että vanhan linnoituksen ympäristössä oli vielä eilen keskiaikaiset markkinat. Teimme iltakävelyn raunioille ja kiipesimme Viljandi-järven rannalta ylös mäelle. Mitä ylemmäs nousimme, sitä paremmaksi maisemat muuttuivat. (Viime marraskuun lomalla kiersimme kävellen koko Viljandi-järven ja ne kuvat löytyvät täältä.) 

Markkinoilla oli myyntikojuja, joissa oli tarjolla mm. ruokaa, keramiikkaa ja käsitöitä. Lapsille oli näytillä kotieläimiä ja mahdollisuus ratsastukseen. Raunioilla on myös teatterilava, jolla järjestettiin keskiaikaan liittyviä esityksiä. Ilta oli superlämmin ja koko kaupunki kylpi heinäkuun auringon valossa.Paitsi kaupungilla myös siskoni puutarhassa kukkii ja omenat kypsyvät omenapuissa. Tänään otimme lähinnä aurinkoa, vaihdoimme kuulumisia ja herkuttelimme hyvällä ruoalla, mutta huomiseksi suunnitteilla on pieni päiväretki lähiseudulle. Katsotaan, jos otan sieltäkin kuvia ja vinkkaan lomamatkailijoille sopivia kohteita vierailtavaksi :)

Ihanaa iltaa!
P.S. Lopuksi vielä yhdet ennen ja jälkeen -kuvat esimerkiksi siitä, kuinka paljon Viljandia ja sen taloja on kunnostettu lähivuosina. Keskustaan on avautumassa uusi hotelli Park Hotell Viljandi, jonka remontoitua julkisivua eilen kävimme ihailemassa. Kuulemma myös sisältä kaikki on uusittu. 

Tässä siskoni ottama kuva maaliskuulta 2017:


Ja tässä sama talo eilen: 


Kommentit

Suositut tekstit