Svenskt Tenn Stockmannilla

Nyt jos koskaan kannattaa sisustusihmisten piipahtaa Helsingin keskustan Stockmannilla. Sinne on avattu Svenskt Tennin pop up -myymälä, josta löytyy kankaita, laukkuja, tyynyjä, tarjottimia ja vaikka mitä muuta - varsin hyvä kattaus tuotteita ruotsalaiselta klassikkomerkiltä! Vaikka ei olisi tarvetta ostaa mitään, voi käydä nauttimassa tunnelmasta. En tiedä miksi, mutta minusta Svenskt Tennissä yhdistyy tyyli ja satukirjamainen leikkisyys kauniilla tavalla. Ja pop up -myymälän sisällä tuntuu aivan kuin olisi Tukholmassa, vaikka seisoo Helsingin ydinkeskustassa!

Svenskt Tenniä on luonnehdittu ruotsalaisten Marimekoksi eikä se vertaus ihan pieleen mene. Runsaita värejä, laadukkaita kankaita ja persoonallisia lasiesineitä on kummallakin brändillä yhtälailla. Svenskt Tennillä on ripaus enemmän runsautta ja kukkakuvioissaan jonkinlaista "viidakkomaisuutta" kuin Marimekolla. Merkin kangasmallit eivät myöskään uusiudu siihen tahtiin kuin Marimekolla ja siksi monet kankaiden painokuviot ovat erittäin tunnistettavia. 
Vaikka Stockmannilla nyt onkin tarjolla näitä ruotsalaisia herkkuja, kannattaa Tukholman reissulla pistäytyä myös Svenskt Tennin omassa myymälässä Strandvägenillä. Itse olen käynyt siellä vuosien varrella ainakin kolmesti ja joka kerta on tuntunut, ettei pois olisi millään malttanut lähteä :) 

Oma vuosia käytössä ollut Svenskt Tenn -laukkuni on jo saatu elämänjälkiä etenkin olkahihnaan, mutta edelleen se ilahduttaa käyttäjäänsä yhtä paljon kuin uutena <3


Mars Stockmannille! Ja aurinkoista viikkoa!

AnnaKommentit

Suositut tekstit