Royal wedding in London

Kuninkaalliset häät.. aah, niissä on jotain kovin puoleensavetävää: juhlaa, loistoa, satumaisuutta, rakkautta, ylellisyyttä ja historiallisen hetken tuntua. Harvassa ovat ne tilanteet, jolloin miljardin ihmisen huomio on hetkellisesti saman asian äärellä. Britannian kuninkaallisten häät ovat kuitenkin sellainen tapahtuma!

Me majoituimme jo torstaina Kensingtonissa sijaitsevaan hotelliin, vietimme perjantain Lontoon ytimessä (kuvia ja matkakertomuksia siltä osin myös pian luvassa) ja lauantaiaamuna hyppäsimme taksiin, hurautimme rautatieasemalle ja siitä lähes tunnin junamatkan Windsoriin. (Heti Windsoriin menevässä junassa oli selvää, että rojalisteja tulisi olemaan paikalla kiitettävässä määrin ;))

Lentomatkan ja hotellin varasimme jo talvella, kun tieto prinssi Harryn ja Meghanin hääpäivästä julkaistiin. Siitä asti tätä toukokuun lauantaita oli odotettu!

Odottaminen kannatti, sillä tunnelma Windsorin kylässä oli karnevaalimainen ja iloinen. Tuhansia ihmisiä oli saapunut Harryn ja Meghanin hääkulkueen reitin varrelle, mutta ennen kuin koko juhlaväki oli saatu metallinpaljastimien läpi, jonoja ja tungosta ehti syntyä. 

Meillä oli mukana piknikeväät, viltti ja proseccoa, mutta kovin kauaa emme nurmikolla ehtineet istua, kun ihmiset jo ryhtyivät asettumaan mahdollisimman lähelle tienvarsien aitoja saadakseen varmasti hyvät paikat ja suoran näkymän kadulle. Meilläkin kävi tuuri ja pääsimme sopivaan kohtaan katsomaan hääparia - ja sieltä he viimein kärryillään saapuivat! <3 

Tässä ensimmäisenä kuva, johon koko Lontoon matkan tarkoitus kiteytyi: vastavihitty pari ikionnellisennäköisinä vilkuttamassa ihmisille <3


Aurinko paistoi, kaikki olivat iloisia hääparin puolesta ja hurraa-huudot kaikuivat ilmassa! 

Mutta vähintään yhtä mielenkiintoista kuin Meghanin ja Harryn näkeminen oli saada omin silmin todistaa brittien innostusta kuninkaallisiaan kohtaan. Jopa junanaseman henkilökunta oli laittanut kruunut päähänsä, lähialueiden taloja oli koristeltu lipuin ja ilmapalloin, ihmisillä oli Harry&Meghan-huiveja, -lippuja, -kylttejä ja mitä ikinä voi edes ajatella! Ehkä kuvien avulla välittyy edes pieni pala häähumua, jonka keskellä saimme lauantain viettää :) P.S. Windsor on muuten kiva, pieni kylä, johon kannattaa tehdä päiväretki, vaikkei kuninkaallisista piittaisikaan. Vehreä ympäristö ja idyllisiä brittiläisiä kivitaloja, pubeja, ravintoloita ja erilaisia kauppoja sekä kahviloita talojen katutasossa. Veikkaisin, että tavallisena päivänä myös mukavan rauhallinen ympäristö Lontoon keskustan hulinaan verrattuna. :) 

Kommentit

Suositut tekstit